2012-07-17 08:07:06
Φωτογραφία για Πώς θα… ξεφορτωθείτε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα
Χιλιάδες αυτοκίνητα εγκαταλείπονται στους δρόμους όλης της χώρας με τους δήμους να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μαζέψουν... τα παρατημένα και τα τρακαρισμένα Ι.Χ. ώστε να ελευθερωθούν θέσεις στάθμευσης.

Τα τελευταία τρία χρόνια, όπως προκύπτει από στοιχεία της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδας, οι δημοτικές Αρχές έχουν μαζέψει από τους δρόμους όλης της Ελλάδας περισσότερα από 25.734 εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Μόνο τη χρονιά που πέρασε, οι αποσύρσεις έφτασαν τα 6.923 αυτοκίνητα ενώ μέσα στο 2011 αποσύρθηκαν συνολικά 1.927 οχήματα από τα όρια του δήμου Αθηναίων.

Κι επειδή το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα έχει ενταθεί, μπορείτε να κάνετε καταγγελία ώστε να συμβάλλετε στην απόσυρσή τους.

Πού πρέπει να απευθυνθείτε

Αρχικά πρέπει να ενημερώσετε το Γραφείο Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων από τα Τμήματα Αποκομιδής ή Οδοκαθαρισμού, από τα δημοτικά διαμερίσματα και τους δημότες.

Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι του δήμου εποπτεύουν και αφού δουν το όχημα για το οποίο έχει γίνει η καταγγελία, τοποθετούν σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.

Από τη στιγμή που το όχημα δεν έχει πινακίδες, απομακρύνεται μόλις περάσουν 45 μέρες. Όμως, όταν έχει πινακίδες αλλά δεν φέρει το σήμα τελών κυκλοφορίας, το απομακρύνουν μόλις περάσουν 90 μέρες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Reuters δίνει στεγνά τον Σάλλα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Reuters δίνει στεγνά τον Σάλλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ