2012-07-17 10:30:08
Φωτογραφία για Αψιμαχίες Ρόμνεϊ-Ομπάμα
Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος υπόσχεται να ανταποδώσει.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ απέρριψε για άλλη μία φορά τις, «άτιμες» κατ' αυτόν, κατηγορίες που του εξακόντισε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το παρελθόν του σε μια επενδυτική εταιρία, υποσχόμενος να ανταποδώσει.

Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχθηκε από το δημοκρατικό στρατόπεδο για την πρώην εταιρεία του Ρόμνεϊ, την Bain Capital, ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως πρόκειται να πληρώσει τον Ομπάμα με το ίδιο νόμισμα.

«Πιστεύω πως όταν κατηγορείται κάποιος για έγκλημα έχει κάθε λόγο να απαντήσει σε υψηλούς τόνους. Αυτό προτίθεμαι να πράξω» με τον Ομπάμα, προειδοποίησε ο Ρόμνεϊ.

Ο ίδιος τόνισε σε άλλη αποστροφή του λόγου του πως «η καλύτερη επίθεση είναι να κοιτάξει κανείς τους ισολογισμούς του Ομπάμα» και ιδιαίτερα την αποτυχία του προέδρου να επιτύχει την επάνοδο της οικονομίας στην ανάπτυξη.


«Ο Ομπάμα το μόνο που γνωρίζει είναι ένα πράγμα: να μου επιτίθεται συστηματικά. Οι επιθέσεις είναι άτιμες και κακά εστιασμένες. Στο Σικάγο αυτό μπορεί να λειτουργεί, αλλά δεν πρόκειται να δουλέψει σε όλη την Αμερική», εκτίμησε ο Ρόμνεϊ.

Ο ζάπλουτος υποψήφιος πρόεδρος, η προσωπική περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 250 εκατ. δολάρια, έχει αρνηθεί, παρά τις σχετικές επικλήσεις, ακόμη και από το δικό του στρατόπεδο, να δημοσιεύσει τις φορολογικές δηλώσεις του, εκτιμώντας πως αυτό θα δώσει κι άλλα πυρομαχικά στους Δημοκρατικούς αντιπάλους του.

«Πρόκειται να δημοσιεύσουμε φορολογικές δηλώσει των δύο τελευταίων ετών», του 2010 που ήδη έχει αποκαλυφθεί και του 2011,της οποίας έχει δημοσιεύσει μία εκτίμηση και έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει πριν την αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου.

«Η ομάδα του Ομπάμα συνεχίζει να θέλει περισσότερα, για να τροφοδοτήσει την εκστρατεία εναντίον μου και όλα τα παραφουσκώνει», τόνισε.

Την περασμένη Πέμπτη, το προεκλογικό επιτελείο του Ομπάμα είχε ξεκινήσει τις αψιμαχίες κατηγορώντας τον Ρόμνεϊ ότι «αδίκημα» ψευδόμενος στις αρχές για την κατάσταση του επενδυτικού ταμείου Bain Capital. Όταν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος απαίτησε συγγνώμη για την επίθεση, του αντέτειναν πως θα πρέπει «να σταματήσει να παραπονιέται».
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ