2012-07-17 15:22:06
Φωτογραφία για Κάτω από το όριο της φτώχειας 8 εκατομμύρια Ιταλοί
To 11,1% των ιταλικών οικογενειών βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά, σήμερα, το Ιταλικό Στατιστικό Ινστιτούτο Istat. Το Istat προσθέτει ότι «πρόκειται για πάνω από οκτώ εκατομμύρια άτομα, που, σε ποσοστό 75%, ζουν στην Κάτω Ιταλία» Το όριο της φτώχειας, για έναν οικογενειακό πυρήνα με δυο μέλη, έχει ορισθεί, στην Ιταλία, σε μηνιαίο εισόδημα 1.011 ευρώ.

Ουσιαστική αύξηση των οικονομικών δυσκολιών παρατηρείται στους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι, σε ζευγάρια ηλικιωμένων, αλλά και σε νεαρά ζευγάρια με ένα τουλάχιστον παιδί.

Το Istat παράλληλα υπογραμμίζει ότι επιπλέον 7,5% των Ιταλών, βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το όριο της ένδειας: φτάνει, όμως, ένα απρόοπτο γεγονός- όπως κάποιο έξοδο συνδεδεμένο με προβλήματα υγείας- για να συμπεριληφθούν επισήμως και οι πολίτες αυτοί στη λίστα των φτωχών.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ενώσεις βενζινοπωλών της Ιταλίας, αποφάσισαν κήρυξη απεργίας, από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου, «για να καταγγείλουν την πολιτική των πετρελαϊκών εταιριών, που ωθεί προς την χρεοκοπία τους ιδιοκτήτες πρατηρίων και στην ανεργία 120.000 άτομα».


Αιτίες της κινητοποίησης είναι «η μη ανανέωση των συλλογικών συμφωνιών, η μείωση του περιθώριου κέρδους για τους βενζινοπώλες μέχρι και το 70% και η σταδιακή απόλυση όσων εργάζονται στην διάθεση των καυσίμων».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ετοιμάζεται νέο κύμα αυξήσεων, βάσει του οποίου η τιμή της αμόλυβδης πρόκειται να διαμορφωθεί στο 1,83 ευρώ, και του πετρελαίου κίνησης στο 1,73.

Οι νέες αυτές αυξήσεις, αποφασίζονται μετά τις «κινήσεις καλής θέλησης» από μέρους δυο, κυρίως, πετρελαϊκών εταιριών, που θέλησαν να εφαρμόσουν πολιτική «εκπτώσεων», τα σαββατοκύριακα, με την αμόλυβδη στο 1,58 ευρώ.

«Η κυβέρνηση Μόντι παρακολουθεί την όλη κατάσταση αμέτοχη, έστω και αν τις απευθύναμε 14 εκκλήσεις, τονίζοντας ότι παραβιάζονται κατάφορα οι νόμοι», καταλήγουν οι ιταλοί ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ