2012-07-17 15:42:05
Φωτογραφία για Κίνδυνος σκουπιδιών εν μέσω καύσωνα
«Αν χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, και ως εκ τούτου και η τελευταία ευκαιρία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, υπεύθυνοι θα είναι όλοι αυτοί που αδιαφορούν και κρύβονται...», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός

Aμεσο κίνδυνο αντιμετωπίζει και πάλι η Αθήνα να γεμίσει με σκουπίδια και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών.

Αιτία για μια ακόμη φορά ο ΧΥΤΑ της Φυλής, ο οποίος από στιγμή σε στιγμή ενδέχεται να κλείσει, αφού δεν εκταμιεύονται οι απαραίτητοι πόροι προς την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση σύμβασης για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και μάλιστα για εργασίες που ήδη εκτελούνται.

«Όσοι υπολογίζουν να έχουν έναν περιφερειάρχη Αττικής, ex officio πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, σε διακοσμητικό ρόλο, ατύχησαν. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Τουλάχιστον τώρα, κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Εξιλαστήριο θύμα σε ευθύνες άλλων δεν θα γίνω», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός μιλώντας στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.


Πρόσθεσε ακόμη τα εξής: «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και κάνουν συνεχείς συσκέψεις. Τους προτείνω όμως, να προγραμματίσουν γρήγορα συσκέψεις και για τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων, που είναι εξίσου σοβαρά και επείγοντα. Η διαχείριση των απορριμμάτων, η οικονομική κατάσταση των δήμων και των περιφερειών, δεν μπορούν να περιμένουν για να επιλυθούν, όταν τελειώσουν τα σημερινά εθνικά προβλήματα».

Διακοπή

Στη συζήτηση που επακολούθησε, υπήρξε προβληματισμός για το ενδεχόμενο διακοπής των εργασιών της εταιρείας, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε σε αυτή τη φάση αδυναμία διαχείρισης των σκουπιδιών και ως εκ τούτου συσσώρευσή τους, στους δρόμους της Αττικής, στη μέση του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου.

Αποφασίστηκε το θέμα να επανέλθει για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 23 Ιουλίου του 2012.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου κου. Γιοχάνες Χάν, τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη, και τις δηλώσεις που έκανε ο κ. υπουργός για καθυστερήσεις στις επενδύσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε: «Το λέω εδώ και δύο χρόνια με κάθε τρόπο και μέσο. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Ο ΧΥΤΑ έχει μόνο δύο χρόνια ζωής ακόμη.

Αν χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, και ως εκ τούτου και η τελευταία ευκαιρία για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, υπεύθυνοι θα είναι όλοι αυτοί που αδιαφορούν και κρύβονται. Αυτοί θα απολογηθούν στους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Θα περιμέναμε από τον κύριο υπουργό τουλάχιστον στο θέμα των στερεών αποβλήτων να ακούσει και τη δική μας άποψη, πριν τη συνάντησή του με τον κύριο Χαν».

Επίσκεψη

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη ? έφοδο, που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Φυλής, κ. Δημήτρης Μπουραϊμης την Πέμπτη 12/7 και ώρα 12 τα μεσάνυχτα, στο χώρο του ΧΥΤΑ, διαμαρτυρόμενος για τις οσμές χωρίς μάλιστα καμία προηγούμενη ενημέρωση, ο κ. Σγουρός τόνισε: «Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εκεί τριάντα χρόνια και μόλις δημιουργήθηκε ένας νέος σύνδεσμος και μια νέα διοίκηση, άρχισαν οι μηνύσεις, οι έφοδοι, οι διαμαρτυρίες για δυσοσμία. Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του συνδέσμου και του έργου του. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη αν συνεχιστούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.imerisia.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιατί δεν νικήσαμε...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Γιατί δεν νικήσαμε..."
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ