2012-07-17 18:46:03
Φωτογραφία για Λίστα με τα δημόσια ακίνητα εντός μίας εβδομάδας ζήτησε ο Πρωθυπουργός
Την καταγραφή όλων των ακινήτων υπουργείων και εποπτευόμενων οργανισμών και φορέων, ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς ο... γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, με εντολή του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς δίνει προθεσμία μιας εβδομάδας, προκειμένου οι υπουργοί να ενημερώσουν για τα ακίνητα που διαθέτει το κάθε υπουργείο. Στόχος είναι η περιστολή δαπανών για την στέγαση υπηρεσιών, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται με μισθώσεις άλλων κτηρίων που ανήκουν σε ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι το 2011 με έγγραφο του το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε τη Βουλή ότι η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων υπουργείων, περιφερειών και περιφερειακών υπηρεσιών κόστισε 155,77 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό προέκυψε και μετά τη μείωση στα μισθώματα που αξίωσε το δημόσιο λόγω κρίσης.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η σχετική δαπάνη για το 2009 είχε ανέλθει σε 178,16 εκατομμύρια ευρώ και για το 2010 σε 169,70 εκ ευρώ.

Σημαντικά ήταν και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην προηγούμενη Βουλή από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με τα οποία τα μισθώματα κτηρίων στα οποία στεγάζονται δημόσιες οικονομικές και κτηματικές υπηρεσίες, ανήλθαν στα 27,2 εκατ. ευρώ.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ