2012-07-17 19:39:47
Φωτογραφία για ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ
Νέο πύρινο μέτωπο στο Σφηνάρι Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ζευγολατιό Κορινθίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. 

Η φωτιά έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης και κατευθύνεται προς τις Αρχαίες Κλεωνές. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. 

Επιχειρούν 41 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής από την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς, αλλά και πεζοπόρα τμήματα από την Τρίπολη, την Πάτρα και την Αθήνα. Στην κατάσβεση συμμετέχουν έξι αεροσκάφη καναντέρ. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πελοποννήσου.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο χωριό Σφηνάρι στα Χανιά. Στην περιοχή επικρατούν δυνατοί άνεμοι, ωστόσο οι πύρινες φλόγες δεν απειλούν σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.


Υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου όμως παραμένουν δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση και τυχόν αναζωπύρωση.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Σποράδες, Σκύρο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κέρκυρα, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία και Αργολίδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ