2012-07-17 19:57:09
Φωτογραφία για Το Σύνταγμα της χώρας έχει de facto καταλυθεί…
Η κυβέρνηση της χώρας και σύσσωμο το Εθνικό Κοινοβούλιο υπάρχουν και εργάζονται προς την κάλυψη των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της, δηλαδή, όλων όσων το Ελληνικό Σύνταγμα σαφέστατα ορίζει. Όλες οι υπηρεσίες του κράτους, λειτουργούν προς εξυπηρέτηση των πολιτών και η κυβέρνηση δρα και μεριμνά μονίμως υπέρ των αναγκών των Ελλήνων και υπέρ της προάσπισης των εθνικών κεκτημένων και συμφερόντων. Όλα τα έσοδα -μέσω φόρων- του κράτους χρησιμοποιούνται για την ίδια την χώρα και επιστρέφονται ποικιλοτρόπως στους πολίτες μέσω κοινωνικών ή άλλων παροχών.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση, συνιστά de facto κατάργηση του Ελληνικού Συντάγματος και οι φέροντες την ευθύνη είναι κατά κύριο λόγο η κυβέρνηση και κατά δεύτερο λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Σήμερα όμως λειτουργεί το Σύνταγμα της χώρας, όπως ορίζεται σαφέστατα μέσα από τα άρθρα του; Η παρούσα κυβέρνηση εξυπηρετεί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας της ή έχει παρακάμψει τους νόμους, και άρα λειτουργεί εκτός Συντάγματος εξυπηρετώντας συμφέροντα ξένων και λειτουργώντας εις βάρος των πολιτών και κατά της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας; Το Σύνταγμα υφίσταται ως υπέρτατος εντολέας ή έχει διακοσμητικό χαρακτήρα, έχοντας κατ' ουσίαν καταλυθεί;


Η απάντηση δίνεται στο πολύ καλό κείμενο που ακολουθεί και που λειτουργεί ως φάρος για την πραγματική εικόνα μίας κυβέρνησης Ελληνοφώνων, που δρουν καταπατώντας το Σύνταγμα, στο οποίο υποτίθεται ότι ορκίστηκαν να "φυλάττουν πίστην εις την πατρίδαν" Θα πρέπει τελικά να έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση όλοι μαζί. Ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες καθόμαστε και ανεχόμαστε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον λειτουργεί και ασκεί εξουσία σε βάρος μας παράνομα και αντισυνταγματικά. Φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν είναι νομικοί και κυρίως συνταγματολόγοι, αλλά και εκείνοι οι λίγοι που υπάρχουν σιωπούν, μέχρι να θιγούν τα προνόμιά τους.

Μήπως είναι άραγε ψέματα ότι κάθε μέρα η ίδια η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως οι δανειστές (τρόϊκα) δεν δέχονται το ένα ή το άλλο; Χθες μόλις δεν μας είπαν ότι η τρόϊκα επέβαλε και πάλι το χαράτσι για…. τα ακίνητα στον λογαριασμό της ΔΕΗ ενώ η κυβέρνηση δεν ήθελε; Σήμερα πάλι δεν μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν ισοδύναμα αλλά δεν είναι σίγουροι ότι η τρόϊκα θα τα εγκρίνει κ.λ.π.; Κάνουμε μήπως λάθος;

Ξέρετε όμως τι σημαίνει αυτή η ομολογία; Σημαίνει πως δεν ισχύει πλέον το ελληνικό Σύνταγμα το οποίο στο άρθρο 82 παρ. 1 λέει «H Kυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Xώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων». Αφού όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτοδύναμα και κυρίαρχα να κυβερνήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τρόϊκας, αυτόματα το Σύνταγμα έχει καταλυθεί. Υπάρχει μήπως αντίρρηση επ’ αυτού;

Επίσης το άρθρο 22 μιλάει για το δικαίωμα στην εργασία και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που συνάπτονται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Όμως και εδώ το Σύνταγμα έχει καταργηθεί.

Το άρθρο 17 κατοχυρώνει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Και πάλι εδώ, μέσω της έμμεσης δήμευσης που υφιστάμεθα όλοι μας, το Σύνταγμα έχει καταλυθεί.

Το άρθρο 23 κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και εδώ έχουμε κατάργηση στην ουσία του Συντάγματος.

Το άρθρο 28 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 36 παρ. 2 ορίζει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία θα πρέπει να επικυρωθούν από την Βουλή με πάνω από 180 βουλευτές. Ούτε αυτό έχει γίνει και παρόλα αυτά η Εθνική Κυριαρχία έχει παραχωρηθεί.

Αυτές είναι μόνο μερικές ενδεικτικές διατάξεις από πολλές άλλες που έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Ξέρετε ποιες έχουν μείνει να ισχύουν μόνο;

Αυτές που νομιμοποιούν τυπικά την ύπαρξη Βουλής και κυβέρνησης, οι οποίες όμως εξουσίες (νομοθετική και εκτελεστική) οφείλουν πλέον να υπακούουν στους δανειστές και όχι στο ελληνικό Σύνταγμα.

Δεν χρειάζεται φυσικά να είναι κανείς νομικός για να αντιληφθεί πως από τη στιγμή που το Σύνταγμα της χώρας έχει παραβιαστεί και έχει defacto καταλυθεί σε πολλές διατάξεις του, απλά δεν ισχύει πλέον ολόκληρο και η σημερινή τουλάχιστον κυβέρνηση είναι παράνομη. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο Σύνταγμα που να ισχύει αλά κάρτ. Είτε ισχύει ολόκληρο και το σεβόμαστε είτε δεν ισχύει καθόλου. Δεν μπορεί να σεβόμαστε μόνο τις διατάξεις που απονέμουν τυπικά εξουσία στους βουλευτές και τους υπουργούς, αλλά να παραβιάζουμε τις υπόλοιπες.

Επιπλέον, το ότι κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει την συνταγματική νομιμότητα, κάνοντας χρήση του άρθρου 120 του Συντάγματος, δείχνει ότι και για τον ελληνικό λαό, το υπάρχον Σύνταγμα είναι πλέον στο σύνολό του γράμμα νεκρό. Απλά ο κόσμος ανέχεται αυτή την εξουσία, γιατί δεν έχει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι και τα εκτός εξουσίας κόμματα είναι απόλυτα συστημικά και στρουθοκαμηλίζουν για να μην κόψουν το αντισυνταγματικό κλαδί που και εκείνα κάθονται πάνω του..

Η κυβέρνηση και η Βουλή όμως, θα πρέπει το ταχύτερο να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και την λειτουργία του Συντάγματος, γιατί δεν αποκλείεται ενδεχομένως να κατηγορηθούν κάποια στιγμή (κάποιοι από το πολιτικό σύστημα) για σφετερισμό της εξουσίας.

Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να τονίσουμε πως οι "πολιτικές ευθύνες" έχουν τελειώσει. Ήδη λειτουργούν οι ποινικές. Όσο και αν τρομάζει ο πρωθυπουργεύων -Αντώνης Σαμαράς- στην ιδέα πως θα αντιμετωπίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη και όσα αυτή σαφέστατα από το Σύνταγμα οφείλει να του αποδώσει για το "έργο" του, θα πρέπει να κατανοήσει ότι ο χρόνος που κερδίζει για τον ίδιο και τους "δανειστές" (αλήθεια, γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός δεν θέλησε να γίνει έρευνα για το χρέος;) πληρώνεται με αίμα Ελλήνων που δολοφονούνται από τις πολιτικές αποφάσεις και πως αυτός ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Κανείς δεν θα φύγει από τον τόπο του εγκλήματος, εάν δεν συναντηθεί με την Δικαιοσύνη. Και σημειώνουμε πως η φυλακή δεν πρέπει να τρομάζει τους σημερινούς πολιτικούς, αφού ενδέχεται να είναι η ευτυχέστερη λύση για όσους Ελληνόφωνους σήμερα εργάζονται για να διαλύσουν την χώρα και να εξαθλιώσουν τους Έλληνες.

Κωνσταντίνος
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ