2012-07-17 19:50:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης επισημαίνει τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα
Διάβασα πρόσφατα για την επιστολή ή ερώτηση δεν ξέρω πώς τη λένε, ενός βουλευτή στον καινούργιο υπουργό Ναυτιλίας που του λέει για τα προβλήματα των δρομολογίων στα Μέθανα και στον Πόρο, την Ύδρα και τις Σπέτσες. Απ’ όλα τα προβλήματα της χώρας θέλει να λύσει το «τεράστιο» πρόβλημα της σύνδεσης των Μεθάνων (που είναι χερσόνησος και όχι νησί) και της Αίγινας (που όντως είναι νησί) με τον Πειραιά. Δεν έχω αντίρρηση να προσπαθεί ο άνθρωπος για το καλύτερο αλλά αναρωτιέμαι … δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα χάνεται? Δεν συνειδητοποιεί ότι τα νησιά έχουν προβλήματα και σοβαρά μάλιστα, αλλά πρέπει να μπουν προτεραιότητες? Δεν ξέρει? Θέλει να σταματήσει ότι ακόμα αντέχει να κινείται? Ας ρωτήσει πρίν μιλήσει.

Για να εξηγούμαι (έχω πρακτορείο): Πόρος: από το Γαλατά φεύγει φερυ μποτ 6 φορές τη μέρα. Για Ύδρα έχει 5 δρομολόγια τη μέρα. Για Σπέτσες έχει 4 δρομολόγια τη μέρα. Για το Αγκίστρι έχει πλοίο 6 φορές τη μέρα
. Και για την Αίγινα έχει 27 δρομολόγια τη μέρα. Ούτε λεωφορείο δεν περνάει τόσο συχνά! Πλοία υπάρχουν. Λεφτά δεν υπάρχουν για να πάει ο κόσμος. Και η λύση δε μπορεί να είναι στην επιδότηση από το κράτος. Το κράτος είναι όλοι οι πολίτες μαζί αλλά και ένας ένας ξεχωριστά. Το κράτος επιδοτεί από τους δικούς μας φόρους. Δεν κόβει λεφτά από τα δέντρα. Έχουμε και εμείς ευθύνη. Αντί να κουνάμε το δάχτυλο ζητώντας και άλλες παροχές ας ζητήσουμε εμείς οι νησιώτες από τους πολιτικούς μας να πιέσουν το κράτος να εκσυγχρονιστεί. Ας πιέσουμε όλοι να μειωθούν οι κρατήσεις στα εισιτήρια και ο ΦΠΑ σε όλα. Ας καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε παροχές για την περιοχή μας σα να είμαστε οι μόνοι πολίτες αυτής της χώρας.

Η περίπτωση των ακτοπλοϊκών «προβλημάτων» του Αργοσαρωνικού μου θυμίζει τις περιοχές στις οποίες πέφτει χιόνι μια φορά το χρόνο. Βγαίνουν πολίτες και πολιτικοί και βρίζουν το κράτος που δε στέλνει μηχανήματα να τους βγάλει το χιόνι από το δρόμο τους. Αντί να πάρουν ένα φτυάρι και να καθαρίσουν την πόρτα τους ο καθένας για το καλό όλων. Ενώ στα μέρη που χιονίζει όλο το χειμώνα…τσιμουδιά. Τώρα πια η ακτοπλοΐα είναι το καινούργιο κοσκινάκι του καθενός εκτός από τις ναυτικές απεργίες βέβαια που είναι ιερό δικαίωμα.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ