2012-07-17 20:50:13
Φωτογραφία για Τουρκία: αναταραχές σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων
Στη νοτιοανατολική Τουρκία σημειώθηκαν ταραχές στο στρατόπεδο Σύρων προσφύγων. Τραυματίστηκαν τέσσερις Σύροι, τέσσερις Τούρκοι αστυνομικοί και ο διοικητής του καταυλισμού των προσφύγων.

Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και στον καταυλισμό εγκαταστάθηκε πρόσθετη ασφάλεια. Οι ταραχές ξεκίνησαν λόγω έλλειψης του πόσιμου νερού. Περίπου 500 Σύροι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο, έκαψαν κάδους σκουπιδιών, έσπασαν τα τζάμια στα γειτονικά κτήρια και αναποδογύρισαν αρκετά σπίτια-εμπορευματοκιβώτια, που υπήρχαν εκεί για τη διαμονή των προσφύγων. Να τι δήλωσε ένας από τους πρόσφυγες: «Κάνει πάρα πολύ ζέστη, περίπου 50 βαθμούς.

Αυξήθηκε απότομα η ζήτηση του νερού. Η διοίκηση του καταυλισμού έδωσε διαταγή να δίνεται το νερό σε περιορισμένη ποσότητα. Σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές, οι άνθρωποι περίμεναν από το βράδυ. Για να πάρουν ένα επιπλέον δοχείο με νερό έπαιρναν μαζί τα παιδιά τους.”Μέχρι σήμερα, σε τρεις επαρχίες της Τουρκίας που συνορεύουν με τη Συρία έχουν εγκαταστεθεί έξι καταυλισμοί, όπου ζουν έως και 38 χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες.

http://greek.ruvr.ru/2012_07_17/81835227/ 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ