2012-03-15 22:01:59
Φωτογραφία για Καμπάνια για τον περιορισμό του καπνίσματος στο στράτευμα!
Με μελέτες από το Χάρβαντ των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις το κάπνισμα που όπως σε όλη την ελληνική κοινωνία θερίζει!

Με παρότρυνση του υπουργού Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου – που έχει μια ευασθησία στο θέμα επειδή έχει διατελέσει υπουργός Υγείας – διοργανώθηκε σήμερα, Πέμπτη, ημερίδα από τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι οτι στην ημερίδα μίλησε ο διάσημος ειδικός στο κάπνισμα καθηγητής στο Χαρβαρντ, Gregory N. Connolly , διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου για τον Έλεγχο του Καπνού. Ο καθηγητής ανέφερε οτι τα στοιχεία των ερευνών του δείχνουν οτι τα τελευταία 5 χρόνια το ποσοστό των νέων Ελλήνων μέχρι 35 ετών που καπνίζουν έχει μειωθεί αρκετά!

Στην ημερίδα αναλύθηκαν επιδημιολογικά δεδομένα σχετικά με την καπνιστική συνήθεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση δικτύου για τη διακοπή του καπνίσματος και έγιναν εισηγήσεις για τη βελτίωση των επιδόσεων και της ετοιμότητας του στρατιωτικού προσωπικού μέσω της πρόληψης και θεραπείας του καπνίσματος.


Όπως γράφουν tanea.gr o καθηγητής Gregory N. Connolly σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη και την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δρομολογείται η εφαρμογή ενός σχεδίου που φέρει την σφραγίδα της και της Σχολής του Χάρβαρντ!

Ο στρατιωτικός πληθυσμός είναι ηλικιακά εκ των πλέον επιρρεπών στο καπνίσμα που έχει φέρει την χώρα μας πρώτη σε καπνιστές στην Ευρώπη (το 69% των Ελληνων και το 39% των Ελληνίδων άνω των 15 ετών καπνίζουν).Έτσι ο κ. Αβραμόπουλος , ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωσταράκος, και οι υγειονομικές υπηρεσίες των Επιτελείων, ξεκινούν αυτή την νέα καμπάνια περιορισμού του καπνίσματος μέσα στο στράτευμα σε επισημονική βάση.

Το πρόγραμμα, που έχει στοιχεία από αντίστοιχα προγράμματα του στρατού των ΗΠΑ, περιλαμβανει και την πραγματοποίηση μελέτης η οποία σε ενα χρόνο θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα αντικαπνιστικών δράσεων με αποδέκτες στςλέχη και στρατιώτες με πρόγραμμα που σε ορισμένους άξονες ήδη τρέχει, εντασσονται ενισχυόμενενοι κύκλοι διαλέξεων ειδικών αλλά και τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ