2012-07-18 08:36:04
Φωτογραφία για ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ 1.800 ΕΤΩΝ
Κομμάτια μαρμάρινου αγάλματος βρέθηκαν στο ωδείον της αρχαίας πόλης  Πάριον κοντά στο χωριό Καμάρι (Kemer)  της υποδιοίκησης Biga

Στην αρχαία πόλη Πάριον βρέθηκε άγαλμα της θεάς Άρτεμης χρονολογούμενο περί το 200 μ.Χ. Στις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην αρχαία πόλη στο χωριό Καμάρι(Kemer) της υποδιοίκησης Biga του Çanakkale ανακαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Άρτεμης 1.800 ετών. Επικεφαλής της ανασκαφής που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με το Πανεπιστήμιο Atatürk του Erzurum είναι το μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Atatürk, καθηγητής Cevat Başaran.

Οι ανασκαφές στις οποίες συμμετέχουν φοιτητές αρχαιολογίας από πάρα πολλά πανεπιστήμια της Τουρκίας πραγματοποιούνται σε έξι διαφορετικά σημεία της αρχαίας πόλης. Κομμάτια μαρμάρινου αγάλματος βρέθηκαν στο ωδείον της πόλης Πάριον που είναι ένα από αυτά τα έξι σημεία όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανασκαφής. Το άγαλμα 1,7 μέτρων που χρονολογείται περί το 200 π.Χ. είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο εξαιρετικής ποιότητας και απεικονίζει μια ντυμένη γυναίκα που κρατά στο χέρι της τόξο και βέλη, τα οποία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για την θεά Άρτεμη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μαζί με το άγαλμα της Άρτεμης βρέθηκαν και μαρμάρινες κεφαλές διαφόρων ζώων.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ