2012-07-22 01:37:02
Φωτογραφία για Απαισιόδοξοι οι Θεσσαλονικείς
Αν και προ κρίσης οι Έλληνες ξεχώριζαν για την αισιόδοξη φύση τους, εντούτοις οι συνθήκες άλλαξαν όπως και οι διαθέσεις.

Εννέα στους δέκα πολίτες της Θεσσαλονίκης δηλώνουν απαισιόδοξοι με την σημερινή κατάσταση καθώς θεωρούν ότι οι πολιτικοί δεν θα καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Αυτό προκύπτει από Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης για το 2012, από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το ποσοστό έλλειψης εμπιστοσύνης είναι στο 87% στον γενικό πληθυσμό, αγγίζει το 95% μεταξύ των ανέργων, ενώ μειώνεται σημαντικά μεταξύ των ατόμων άνω των 65 ετών (67%).

Πάντως, οκτώ στους δέκα νέους ηλικίας 18-24 ετών «χρεώνουν» την αδυναμία αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και στην πολιτική της ΕΕ και τη στάση του ΔΝΤ, σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους, που σε ποσοστό 37% θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνους τους έλληνες πολιτικούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία (96%) θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κακή και το 55% ότι θα χειροτερέψει περισσότερο στους επόμενους τρεις μήνες.

Η χρεωκοπία είναι σίγουρη ή πολύ πιθανή για το 43% των ερωτηθέντων (57% μεταξύ των ανέργων), που εκτιμά ότι θα επιστρέψουμε στη δραχμή.

Η έρευνα διενεργήθηκε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, στον νομό Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 1.012 ατόμων, αποτυπώνει, δε, τη διάχυτη απαισιοδοξία που κυριαρχεί στην κοινωνία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δυσαρεστημένος ο Vettel
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δυσαρεστημένος ο Vettel
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ