2012-07-22 01:40:26
Φωτογραφία για Alonso: «Οριακές οι συνθήκες στις Κατατακτήριες δοκιμές»
Ο Fernando Alonso, o πιλότος της Ferrari, πήρε την pole position για τον αυριανό αγώνα της Γερμανίας η οποία ήταν η 23η της ως τώρα καριέρας του. 

Ο Ισπανός πιλότος, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του (1:40.621) μόλις στον τελευταίο γύρο των Κατατακτήριων δοκιμών, δήλωσε μετά από αυτές:  «Πιστεύω ότι οι συνθήκες ήταν οριακές. Βεβαίως ήταν ίδιες για όλους τους πιλότους, όμως θεωρώ ότι μερικές φορές είναι καλό να ελέγχουν (οι Οργανωτές) την κατάσταση της πίστας. Μπήκαμε για την διαδικασία του Q3 υπό συνθήκες που δεν εύκολες για κανέναν. Υπήρχε πολλή υδρολίσθηση και (σε ορισμένα σημεία) κινούμασταν με περίπου 280-290 km/h. Όμως όλα πήγαν καλά για εμάς. Μείωνα ταχύτητα στα σημεία που υπήρχε πολύ νερό ωστόσο είχα έναν “καθαρό” γύρο στην υπόλοιπη πίστα».

Ο Alonso εξεδήλωσε την ανακούφισή του που τα κατάφερε στον τελευταίο γύρο λέγοντας:

«Υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχουν εκπλήξεις και άτυχες στιγμές. Δεν ήταν ευχάριστο και είναι δύσκολο να κάνεις έναν “καθαρό” γύρο. Προσπαθείς να επιβιώσεις, χρειάζεται να τελειώσεις την διαδικασία και να δεις τι μπορείς να πάρεις (σε αυτή). Δεν σε νοιάζει η θέση, είσαι χαρούμενος που κατάφερες να την ολοκληρώσεις».


Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari σχολίασε και το γεγονός ότι η ομάδα του τον κάλεσε στα pits να αλλάξει λάστιχα προς τα μέσα της διάρκειας του Q3. Όπως είπε:

«Νομίζω ότι ακολουθήσαμε μια καλή στρατηγική με το να αλλάξω ελαστικά εκείνη την στιγμή καθώς έτσι θα είχαμε φρέσκα λάστιχα ως το τέλος. Αυτό έγινε όταν οι συνθήκες στην πίστα βελτιώθηκαν λίγο και (η αλλαγή) μας βοήθησε πολύ να βελτιώσουμε το χρόνο».

Τέλος ο Alonso αρνήθηκε ότι ο ομόλογός του Felipe Massa τον εμπόδισε άθελά του στην αρχή του Q3, όταν προσπάθησε να κάνει εξαρχής τον ταχύτερο γύρο. Όπως τόνισε:

«Όλοι θέλουμε να σημειώσουμε τον ταχύτερο γύρο από την αρχή της διαδικασίας. Είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο αλλά ήταν καλά», κατέληξε.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Κλίντον στην Αθήνα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Κλίντον στην Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ