2012-07-23 14:22:42
Φωτογραφία για Nέα επεισόδια μεταξύ απεργών και ΜΑΤ το μεσημέρι στη Χαλυβουργία
Νέα επεισόδια με ρίψη χημικών σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ απεργών και αστυνομικών δυνάμεων έξω από την Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο. Η νέα ένταση προκλήθηκε όταν... δύο αυτοκίνητα επιχείρησαν να μπουν στον χώρο του εργοστασίου. Οι συγκεντρωμένοι απεργοί προσπάθησαν να τα εμποδίζουν. Τότε τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν παρέμβαση με την ρίψη χημικών και προς στιγμή δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια χωρίς να υπάρξει συνέχεια.

Για λίγα λεπτά, έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου. Αυτή την ώρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά.

Νέο ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας

Την ίδια ώρα, συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση αναμένεται να έχουν το απόγευμα της Τρίτης οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας.

Οι απεργοί, που παραμένουν ακόμα έξω από το εργοστάσιο, ζητούσαν από το πρωί επίμονα νέα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και το ραντεβού προγραμματίστηκε τελικά για αύριο το απόγευμα.


Aπό την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης με γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «προτίθεται να προσέλθει εκ νέου σε διάλογο με ανοικτό εργοστάσιο».

«Πεποίθησή μου είναι», συνεχίζει ο κ. Βρούτσης, «ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν στο χώρο της εργασίας μπορούν να επιλυθούν με έναν τρόπο. Με ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με πνεύμα συνεννόησης και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία».

Ένταση με το «καλημέρα»

Νωρίτερα, σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκαν νέα, μικρής διάρκειας επεισόδια έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο μεταξύ απεργών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι απεργοί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη προκαλώντας την αντίδραση των ΜΑΤ που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν μικροεπεισόδια μεταξύ απεργών και αστυνομικών με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση.

Από τα χημικά, ένας απεργός μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, στις 7.30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ οργανώνει στην Ομόνοια συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς της Χαλυβουργίας.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ