2012-07-24 22:03:54
Φωτογραφία για Πιγκάς (5)
Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη. Αν δεν κατανοηθεί ότι κινδυνεύει με καταστροφή, θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτή. Ίσως κάποιος από τους ηγέτες της, θεωρήσει ότι και εκείνος, όπως και ο Καραμανλής το 2007, θα μπορέσει να επανεκλεγεί, παρά την καταστροφή που προκάλεσε. Αλλά θα έχει αφήσει πίσω του τα ίδια ή και μεγαλύτερα συντρίμια.

Ο κ. Πιγκάς ρωτήθηκε να πει που αποδίδει αυτή την αργοπορία αυτή της Ευρώπης και απάντησε: «στις δυσλειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και πρόσθεσε ότι «οι θεσμοί, η Επιτροπή, το Συμβούλιο, η Προεδρία, ήταν απόντες, ενώ οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί ηγέτες, η Γαλλία και η Γερμανία, έκαναν λάθος διάγνωση. Δεν είδαν την ευρωπαϊκή διάσταση της ελληνικής κρίσης. Έτσι άργησαν να δράσουν και να αντιδράσουν με όλες τις δραματικές συνέπειες…».

Εγώ δεν ταλαντεύομαι για το αν θα επιλέξω τις απόψεις του Γάλλου, ως προσεγγίζουσες, ρεαλιστικά, την πραγματικότητα, έχοντας ο ίδιος γνώση του τι ακριβώς έχει συμβεί
. Θλίβομαι, όμως, ότι η κοινή γνώμη στη χώρα διαμορφώνεται από διάφορους τύπους οι οποίοι εμφανίζονται κάθε βράδυ στα κεντρικά δελτία των τηλεοπτικών σταθμών, ως ειδήμονες για οποιοδήποτε θέμα (ευτυχώς, ακόμα, δεν εμφανίσθηκαν ως ειδικοί για θέματα λοχείας και γέννας, αλλά που θα πάει, θα το δούμε και αυτό). Και δεν εννοώ κανέναν άλλον από τους δημοσιογράφους των καναλιών, όλων των δημοσιογράφων, όλων των καναλιών.

Ο κ. Πιγκάς είπε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, για τα οποία θα επανέλθω.

Ειδικός Συνεργάτης του i - R
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ