2012-08-03 10:02:09
Φωτογραφία για Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΖΩΝΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ...
ΑΚ199B/2012                                                                                                                         21.7.2012

Με αφορμή τις εκδηλώσεις  για το μαύρο Ιούλιο του 1974 τόσο  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Δημήτρης Χριστόφιας, όσο και το ΑΚΕΛ  για πολλοστή φορά μέχρι σήμερα επεκαλέσθησαν  το Μακάριο και τις συμφωνίες του 1977 για να στηρίξουν  τη Δ.Δ.Ο. Εξακολουθούν να ισχυρίζονται  οτι ο Μακάριος συμφώνησε τη Δ.Δ.Ο. το 1977 και όπως όλοι οι πολιτικοί Ηγέτες, έτσι και αυτοί ( Πρόεδρος Χριστόφιας και  Ηγεσία του ΑΚΕΛ) απλά ακολουθούν τις υποθήκες του Μακαρίου.

Ομως κάποτε πρέπει να λεχθεί όλη η αλήθεια.

Καταρχήν ο Μακάριος δεν συμφώνησε σε Δ.Δ.Ο. αλλά συζητούσε  τη Διπεριφερειακή , Δικοινοτική Ομοσπονδία με όλα τα δικαιώματα των προσφύγων κατοχυρωμένα. Κάτι τελείως διαφορετικό απο τη Δ.Δ.Ο που συζητείται σήμερα.

Αλλά ας δούμε τώρα ποιά ήταν η θέση των πολιτικών μας και των τότε Κομμάτων για να πάψουν επι τέλους να χώνονται πίσω απο το Μακάριο όλοι τους υπουλα, για να στηρίζουν τις μειοδοτικές τους θέσεις για το ξεπούλημα του τόπου, μή λέγοντας στο Λαό την αλήθεια, γιατί οι ηγεσίες του τόπου ουδέποτε ελάμβαναν την ευθύνη των πράξεών τους .


Και σε αυτό το σημείο θέλουμε να διαχωρίσουμε τις πατριωτικές θέσεις  της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών όλων των Κομμάτων σε αντιδιαστολή  με τις Ηγεσίες τους , όπως διεφάνει και μέσα απο το Δημοψήφισμα του 2004.

Τότε λοιπόν, πριν συμφωνηθούν και δοθούν οι περιβόητες προτάσεις του 1977, ο Μακάριος δεν πειθόταν να προχωρήσει. Η τότε Ηγεσία του ΑΚΕΛ και του

Συναγερμού πίεζαν  ασφυκτικά τον Μακάριο να δεχτεί. Διαφώνισαν τότε προς τιμή τους οι Βάσος Λυσσαρίδης , Τάσσος Παπαδόπουλλος και Σπύρος Κυπριανού. Γιαυτό ο Μακάριος  για αρκετό χρονικό διάστημα τότε, δεν δεχόταν να προχωρήσει με την υποβολή προτάσεων.

Το τί ακολούθησε στη συνέχεια και τελικά ο Μακάριος προχώρησε και υπέβαλε προτάσεις  με τη σιωπηρά συγκατάθεση των τριών που διαφωνούσαν δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε. Ομως θα μπορούσαμε να προστρέξουμε στα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου της τότε εποχής για να μάθουμε την αλήθεια. Ο μόνος επιζων απο τους πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης είναι ο Βάσος Λυσσαρίδης ο οποίος μπορεί να μαρτυρήσει .

Ας πάψουν λοιπόν ο κ. Χριστόφιας  και οι Ηγεσίες  του ΑΚΕΛ  και του Συναγερμού να χώνονται πίσω απο το Μακάριο, διότι ακόμη και για εκείνα τα οποία επρότεινε τότε ο Μακάριος , τα οποία δεν έχουν καμμιά σχέση με όλα αυτά που αυτοί παραχώρησαν στους Τούρκους σήμερα, αίτιοι και υπαίτιοι είναι οι τότε Ήγέτες  και των δύο  Κομμάτων.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.  
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ