2012-08-10 15:18:11
Φωτογραφία για Η Ιφιγένεια στη χώρα του… Χότζα
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτόν τον καιρό την εμφάνισή τους κάνουν διάφορα σενάρια – με κυρίαρχο αυτό για μια Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας – που στην ουσία περιγράφουν τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα.

Η πληροφορία ότι η τρόικα θα επιστρέψει για να παραμείνει στη χώρα μας ολόκληρο τον Σεπτέμβριο – με αποτέλεσμα να ετοιμάσει την έκθεσή της τον Οκτώβριο – συνδέεται με την προοπτική να μην εκταμιευτεί η δόση των 31,2 δις εγκαίρως.

Προφανώς, πρόκειται για πίεση των δανειστών, ώστε να εξευρεθεί αξιόπιστο πακέτο περικοπών (θηριώδους ύψους 14,5 δις ευρώ για το 2012, 2013 και 2014).

Αν υπάρξει πρόβλημα με τα 31,2 δις, τότε οι τράπεζες δεν θα ανακεφαλαιωθούν, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η ήδη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Και αν στο μεταξύ ενταθούν οι πιέσεις των αγορών στην Ισπανία και στην Ιταλία – και ολοκληρωθούν και οι αμερικανικές εκλογές – τότε, σύμφωνα με το «κακό» πάντα σενάριο, η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ, θα θυσιαστεί δηλαδή στον βωμό μιας (αμφίβολης) διάσωσης της ευρωζώνης.

Στην περίπτωση αυτή, η χώρα που θεώρησε ότι έχει την πολυτέλεια μιας κυβέρνησης 52 ατόμων τύπου Παπαδήμου και δύο απανωτών εκλογών, θα ζήσει μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο : http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ