2012-03-17 11:27:58
Φωτογραφία για «Πρωτοφανής παρακμή για την Αθήνα και τις γειτονιές της»
Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με θέμα την ανυπαρξία σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρωτοφανής παρακμή για την Αθήνα και τις γειτονιές της»

«Η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και η

κατάσταση αυτή, αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της. Αφορά, όμως, και τη δυνατότητά της να ελκύει επισκέπτες Η παρακμή που βιώνει η πόλη είναι πρωτοφανής. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι πως μιλάμε για μια παρακμή καθολική. Για προβλήματα που υπάρχουν στις περισσότερες γειτονιές και κορυφώνονται στο κέντρο. Δεν υπάρχουν μόνο

στο κέντρο. Είναι ήδη εκδηλωμένα ή υποβόσκουν σε πολλές περιοχές, ως εκ τούτου, για την έξοδο της Αθήνας από τη σημερινή παρακμή, είναι επιβεβλημένος ένας συνολικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.


Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός πριν από μερικές μέρες για την ανακούφιση του κέντρου, είναι επομένως αποσπασματικά.

Δε λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα, αλλά απειλούν να ‘ωθήσουν’ την εγκληματικότητα προς τις γειτονιές της Αθήνας.

Οχυρώνουν το κέντρο, αφήνουν όμως απροστάτευτες περιοχές, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υπέρ- συσσώρευση παράνομων μεταναστών, την πορνεία, την επαιτεία και το παραεμπόριο, όπως για παράδειγμα τα Πατήσια, η Κυψέλη, τα Σεπόλια, ο Κολωνός. Μετατοπίζουν δηλαδή τον κίνδυνο της παρακμής και της υποβάθμισης αντί να τον εξαλείφουν οριστικά.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.»
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ