2012-03-17 15:00:15
Φωτογραφία για Πολύνεκρες εκρήξεις στην Δαμασκό
 Τουλάχιστον 27 άνθρωποι--οι περισσότεροι άμαχοι-- σκοτώθηκαν και 97 τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στη Δαμασκό, δύο ημέρες μετά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από ένα χρόνο.

Σε έκτακτα δελτία με, η κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι οι δύο επιθέσεις είχαν στόχο τη διεύθυνση του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας και ένα κέντρο πληροφοριών της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

Η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε στη λεωφόρο Μπαγκντάντ και τη συνοικία αλ Κασάα, ενώ η δεύτερη στη συνοικία Ντούαρ αλ Τζαμαρίκ. Η κρατική τηλεόραση υπογράμμισε ότι ήταν τρομοκρατικές επιθέσεις και ότι οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι και οι δύο προκλήθηκαν από παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις, οι οποίες είχαν στόχο κέντρα της ασφάλειας, τα οποία ωστόσο δεν μπορούσε να διευκρινίσει.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ