2012-08-17 12:15:45
Φωτογραφία για Να αξιολογηθούν πρώτα οι δομές του Δημοσίου και μετά οι υπάλληλοι
Διαβάζω στα ΝΕΑ ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει τους δημοσίους υπαλλήλους σε εξετάσεις ώστε να καταλήξει πιο "αξιοκρατικά" στο ποιοι από αυτούς θα πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Έχω την αίσθηση ότι για ακόμα μια φορά ιεραρχούνται με λάθος τρόπο ...τα προς επίλυση προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης και το αποτέλεσμα δύσκολα θα είναι ικανοποιητικό.

Πριν από οποιαδήποτε αξιολόγηση του εργατικού δυναμικού, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει ποιες από τις σημερινές δομές του Δημοσίου επιθυμεί να διατηρήσει και στη συνέχεια να αποφασίσει σχετικά με το αριθμό των υπαλλήλων που κρίνει ότι θα πρέπει να τις στελεχώνουν.

Ποιο το νόημα να αξιολογηθούν οι υπάλληλοι ενός οργανισμού χωρίς λόγο ύπαρξης; Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν κάποιος υπάλληλος κριθεί ικανός, θα ήταν χρήσιμο να μεταταχθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ. Στον ιδιωτικό τομέα, όταν μια επιχείρηση κλείνει, απολύονται όλοι οι υπάλληλοι της, ικανοί κι ανίκανοι. Δεν ξέρω αν είναι κοινωνικά δίκαιο να διατηρεί προβάδισμα για μια άλλη κενή οργανική θέση ένας δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί ήδη κι όχι ένας άνεργος πτυχιούχος που περιμένει καρτερικά για ένα μεροκάματο.


Συνοψίζοντας, θα περίμενα από την κυβέρνηση να περάσει από...εξετάσεις πρώτα τις δομές και το οργανόγραμμα του Δημοσίου και στη συνέχεια να αποφασίσει τον τρόπο επιλογής κι αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ