2012-08-20 04:27:02
Φωτογραφία για Όσο απειλείται το WikiLeaks, απειλείται η ελευθερία της έκφρασης
"Βρίσκομαι εδώ, γιατί δεν μπορώ να είμαι εκεί κάτω μαζί σας" ανέφερε ο Τζούλιαν Ασανζ βγαίνοντας στο μπαλκόνι της Πρεσβείας του Ισημερινού... στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και όσους ανέμεναν τις δηλώσεις του και πρόσθεσε: "Σας ευχαριστώ για την απόφασή σας, για τη γενναιοδωρία του πνεύματός σας".

Αφού ευχαρίστησε τον Ραφαέλ Κορεά για το άσυλο που του χορήγησε η κυβέρνηση του Ισημερινού, ευχαρίστησε τους πολίτες όλου του κόσμου που στέκονται δίπλα του.

"Όσο απειλείται το WikiLeaks, απειλείται και η ελευθερία έκφρασης" ανέφερε ο Ασάνζ καλώντας τον πρόεδρο των Η.Π.Α Μπάρακ Ομπάμα να αλλάξει στάση και να προστατεύσει τα δικαιώματα των δημοσιογράφων.

Στη συνέχεια ζήτησε την κυβέρνηση των Η.Π.Α να αποφυλακίσουν μετά από δύο χρόνια τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ ο οποίος είναι προφυλακισμένος περισσότερο από το προβλεπόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 23χρονος Μάνινγκ κρατείται από τον Ιούλιο του 2010 στην στρατιωτική φυλακή του Κουάντικο και αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλη στρατιωτική φυλακή στο Κάνσας.

Ο Τζουλιάν Ασάνζ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του και δήλωσε ότι σύντομα θα είναι κοντά τους.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ