2012-08-20 04:08:03
Φωτογραφία για Στέφανος Μιλάτος: Ο «πυροσβέστης» του οίκου Givenchy
Πενήντα μόλις ημέρες ήταν αρκετές ώστε το νεαρό μοντέλο από την Αθήνα να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του εμβληματικού γαλλικού οίκου Ο 19χρονος Στέφανος Μιλάτος ή Steve όπως είναι πλέον γνωστός στο εξωτερικό ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που η τύχη είναι με το μέρος τους. Διότι, πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι σε διάστημα μόλις πενήντα ημερών -που ασχολείται με τον χώρο της μόδας -κατάφερε να γίνει από τα πρόσωπα εκείνα που ο οίκος Givenchy επέλεξε προκειμένου να παρουσιάσει την νέα αντρική συλλογή του;

Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στα Τρίκαλα, ο νεαρός Στέφανος δεν είχε καμία σχέση με την μόδα αλλά ούτε και φανταζόταν ποτέ ότι μια μέρα θα δούλευε για αυτήν. Το παιδικό όνειρο του ήταν άλλωστε να γίνει πυροσβέστης:

«Δεν είχα καμία σχέση με την μόδα. Λίγο πριν τελειώσω το σχολείο έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα στα ΤΕΙ δασοπονίας με το σκεπτικό κάποια στιγμή να γίνω πυροσβέστης. Τελικά άλλαξα γνώμη και γράφτηκα σε ιδιωτικό κολέγιο για σπουδές marketing, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων», λέει ενώ εξηγεί και πως μπήκε τελικά στον χώρο της μόδας:


«Είχα πάει να παρακολουθήσω με μια φίλη μου το Athens Xclusive Designers όταν σε κάποια στιγμή οι άνθρωποι του πρακτορείου Vn με πλησίασαν προτείνοντάς μου να γίνω μοντέλο. Στην αρχή αναρωτήθηκα για το αν πραγματικά ήταν κάτι το οποίο με ενδιέφερε αλλά στην συνέχεια σκέφτηκα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Γνώριζα άλλωστε πως το Vn είναι ένα πολύ καλό πρακτορείο και κάπως έτσι ξεκίνησα».

Χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, την δεύτερη κιόλας μέρα που «μπαίνει» στην δουλειά βρίσκεται να παρουσιάζει ρούχα του Τάσου Σωφρονίου. Την ίδια στιγμή το πρακτορείο του έχει φροντίσει να στείλει φωτογραφίες του σε πρακτορεία στο εξωτερικό. Η ανταπόκριση είναι άμεση με μερικά από τα πιο γνωστά πρακτορεία μοντέλων σε Βερολίνο, Παρίσι και Μιλάνο να τον ζητούν. Όμως οι υποχρεώσεις του στο κολέγιο τον κρατούν ακόμη πίσω στην Ελλάδα:

«Οι σπουδές μου είναι ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι στην ζωή μου και δεν ήθελα να το παραμελήσω», παραδέχεται ο ίδιος. Ωστόσο η τύχη του συνεχίζει να του χαμογελά καθώς λίγο καιρό μετά βρίσκεται στο Παρίσι για option του οίκου Givenchy με τους υπεύθυνους να τον επιλέγουν τελικά ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα μοντέλα:

«Όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα πάρω μέρος στο show στην αρχή φρίκαρα με την καλή έννοια. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να με επιλέξουν. Αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη», λέει φανερά ενθουσιασμένος και παντελώς αδιάφορος για τα όσα ακούγονται για το χώρο της μόδας:

«Οι γονείς μου συμφωνούν απόλυτα με τις επιλογές μου και στηρίζουν κάθε μου βήμα με την προϋπόθεση να μην αφήσω τις σπουδές μου. Δεν θέλουν να έχω απωθημένα. Όσον αφορά τώρα στο χώρο της μόδας, δεν με φοβίζει τίποτα από όσα ακούγονται. Είμαι υπέρ της άποψης πως αν δεν δώσεις δικαιώματα όλα θα πάνε καλά. Αν έχεις δυναμικό χαρακτήρα και ξέρεις να στέκεσαι στα πόδια σου, τίποτα αρνητικό δεν μπορεί να σου συμβεί», δηλώνει λίγο πριν αποκαλύψει ότι σε λίγο καιρό αναμένεται να έχει μία ακόμη option για γνωστό οίκο του εξωτερικού. Αν τελικά τον επιλέξουν η συνεργασία αυτή είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσει το νέο αστέρι της πασαρέλας στα ουράνια της μόδας…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ