2012-03-17 21:03:34
Φωτογραφία για Εκλεψαν ασύρματο και κωδικούς από μονάδα τεθωρακισμένων
Νέο κρούσμα κλοπής στρατιωτικού... υλικού από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς  Κύπρου προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στο  ΓΕΕΦ και στο Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κλοπή διαπιστώθηκε πριν από μερικές μέρες στο πλαίσιο επιθεώρησης. Πρόκειται για   μονάδα τεθωρακισμένων στον Κόρνο, στην οποία διαπιστώθηκε οτι έλειπε από τζιπ   ασύρματος  μεγάλης εμβέλειας τύπου ΡRΜ 4700, ο οποίος χρησιμοποιείτο για επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της ΕΦ σε ασκήσεις και ενδεχομένως επιχειρησιακές δράσεις.

Έγινε γνωστό επίσης ότι πριν από 15 μέρες από το συγκεκριμένο στρατόπεδο κλάπηκε και το  βιβλίο με τις απόρρητες συχνότητες των ασυρμάτων (κώδικες), οι οποίες καθορίζονται κάθε μήνα και πιστεύεται ότι οι δύο περιπτώσεις συνδέονται μεταξύ τους. Ωστόσο οι κωδικες  είναι άχρηστοι τώρα διότι άλλαξε αμέσως και ο «αριθμός» και η «λογική»καθορισμού τους εσωτερικά.

Για την υπόθεση υπάρχει υπάρχει ύποπτος και έχουν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα. Επίσης έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4 στελέχη της Εθνικής Φρουράς  που υπηρετούν στη  μονάδα.
prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ