2012-08-25 19:16:03
Φωτογραφία για Ήρωες στα μάτια και στις καρδιές όλων
Γιάννης Δρακόπουλος, Αθανάσιος Νιάρχος, Ανδρέας Τζούμας. Πέντε χρόνια μετά, κανείς δεν έχει ξεχάσει τους τρεις πυροσβέστες που χάθηκαν στις φλόγες της Αρτέμιδας προσπαθώντας να σώσουν τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους. Συμπληρώθηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα που στη φονική στροφή της Αρτέμιδας γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας για την Ηλεία. Κι είναι, σα να έγινε χθες.

Κανείς δε μπορεί και δε θέλει να ξεχάσει τα τρία παλικάρια που χάθηκαν τόσο άδικα. Ο Γιάννης 28, ο Θανάσης 44 και ο Ανδρέας 42 ετών τότε. Έτσι και χθες, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, οι συνάδελφοι τους, μόνιμοι και εποχικοί πυροσβέστες, τέλεσαν τρισάγιο στο σημείο που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο και απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη τους. Μαζί τους και αρκετοί συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι που πέντε ολόκληρα χρόνια δεν μπορούν να πιστέψουν ότι λείπουν από κοντά τους.


Το τρισάγιο στη μνήμη τους τέλεσε ο εφημέριος Αρτέμιδας πατ. Οδυσέας Λυρής και τα μάτια όλων βούρκωσαν, στο άκουσμα των ονομάτων τους, ενώ αναφώνησαν «αθάνατοι». Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και για τους συγγενείς που λείπουν από τις ζωές τους αλλά και για τους συναδέλφους τους, αφού μαζί έδιναν μάχη με τις φλόγες κάθε φορά.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των τριών πυροσβεστών, από τον Διοικητή της Π.Υ Πύργου Νίκο Νικολακόπουλο, από τον προϊστάμενο του Πυρ. Κλιμακίου Κρεστένων Αλέξανδρο Γιαννόπουλο, από τον γραμματέα της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Ηλείας Βλάσση Μαυραειδή και από τους πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης Δημήτρη Παπουτσή και Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο που άφησε λίγα λουλούδια στο μνημείο εκ μέρους των πυροσβεστών του Κλιμακίου της Κρέστενας, όπου εργάζονταν οι τρεις πυροσβέστες. «Ήρθαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους μας, τον Γιάννη, τον Ανδρέα και τον Θανάση, που πριν πέντε χρόνια, σ? αυτό το σημείο, έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να σώσουν συνανθρώπους μας. Για πολλούς αυτή η ημέρα, είναι μια ημέρα που δε θέλουν να θυμούνται. Για εμάς όμως είναι ημέρα θύμησης, ηρωισμού και αυταπάρνησης. Αυτοί οι συνάδελφοι θα είναι πάντα στην καρδιά μας», ανέφερε ο κ.Νικολακόποουλος, ενώ οι τρεις πυροσβέστες κ.κ Μαυραειδής, Παπουτσής και Δημητρουλόπουλος χαρακτήρισαν τους συναδέλφους τους «ήρωες» διαβεβαιώνοντας ότι δε θα τους ξεχάσουν ποτέ, γιατί έπεσαν στη «μάχη με τις φλόγες» πράττοντας το καθήκον τους στο έπακρο.

patrisnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ