2012-08-28 08:57:36
Φωτογραφία για Η Αρμενική Γενοκτονία στα γαλλικά σχολικά βιβλία Ιστορίας ενοχλεί την Τουρκία
MAXHNEWS.COM

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι αναμένεται να δοκιμαστούν πάλι οι σχέσεις Τουρκίας–Γαλλίας, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδωσε τη συγκατάθεση του για να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε ο προκάτοχός του Σαρκοζί και αφορά την αναφορά στα γαλλικά σχολικά βιβλία Ιστορίας του Γυμνασίου των «ισχυρισμών περί αρμενικής Γενοκτονίας» .

Η "Σαμπάχ" αναφέρει ότι οι νέοι Γάλλοι που θα ενημερωθούν για τους «ισχυρισμούς περί αρμενικής Γενοκτονίας» θα κληθούν στο μέλλον να αποφασίσουν για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ σε ένα πιθανό δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας θα μελετήσει τα εν λόγω γαλλικά σχολικά βιβλία Ιστορίας και αναμένεται να αναλάβει δράση σε διεθνές επίπεδο για τυχόν προσβλητικές για την Τουρκία αναφορές.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ