2012-03-18 13:20:03
Φωτογραφία για Διαδήλωση στα Σκόπια κατά των επεισοδίων
Περίπου 2000 πολίτες των Σκοπίων, διαφορετικών εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν χθες διαδήλωση υπέρ της ειρήνης, στο κέντρο της πόλης. Τη διαδήλωση οργάνωσαν περίπου 70 ΜΚΟ και σε αυτήν συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς και γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες της ΠΓΔΜ.

Οι συμμετέχοντες καταδίκασαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη χώρα, και τα οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είχαν διεθνοτικό υπόβαθρο, και απέστειλαν μήνυμα ότι η διεθνοτική συμβίωση στη χώρα είναι ισχυρή και πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο.

Τη διαδήλωση χαιρέτισε και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, αν και δεν παραβρέθηκε σε αυτήν.

Ο κ.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η διαδήλωση αυτή υπέρ της ειρήνης αποτελεί ένα μήνυμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας αποδοκιμάζει αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να διχάσουν την κοινωνία στη χώρα.


Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν αρκετά μικροεπεισόδια μεταξύ νεαρών κυρίως Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, τα οποία ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από Σλαβομακεδόνα αστυνομικό στην πόλη Γκόστιβαρ.

Καταδίκη της επίθεσης κατά της πρεσβείας της ΠΓΔΜ στο Κόσοβο

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Κοσόβου και το ΥΠΕΞ καταδίκασαν την επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα.

Η κ. Γιαχιάγκα σημείωσε ότι το περιστατικό αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τις αρχές και τους πολίτες του Κοσόβου και δεν αντικατοπτρίζει τις σχέσεις μεταξύ του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ οι οποίες εξελίσσονται διαρκώς.

Την επίθεση στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα, από την οποία προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, καταδίκασε και το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου το οποίο ζήτησε ακόμη από τις διωκτικές αρχές να εξιχνιάσουν το περιστατικό και να ενεργήσουν άμεσα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η αστυνομία του Κοσόβου, μετά την επίθεση αυτή, έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας μπροστά στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ