2012-08-29 15:05:16
Φωτογραφία για Σκάνδαλο 127.000 ευρώ στα νερά του Λάδωνα...???
Απόφαση – πρόκληση από το δήμαρχο Γορτυνίας 127.000 ευρώ …πεταμένα στα νερά του Λάδωνα!

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γορτυνίας, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ο δήμαρχος σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, οδήγησαν το δημοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία σε μία απόφαση πρόκληση που ξεπερνά κάθε προηγούμενη αυθαιρεσία.

Παρά τις εκκλήσεις όλων των πλευρών της αντιπολίτευσης, αλλά, και στελεχών της παράταξης του δημάρχου, το δίδυμο Γιαννόπουλου – Ζούνη, πέρα από την έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες, υφάρπαξαν μια απόφαση, η οποία ευθέως ζημιώνει οικονομικά το δήμο Γορτυνίας και ευλόγως προκαλεί πολλά ερωτήματα και συζητήσεις.

Σε μια εποχή που η χώρα μας συγκλονίζεται από την οικονομική κρίση και η Γορτυνία μέσα στην εγκατάλειψη και την ερήμωση μετράει τις πληγές της, αυτοί οι κύριοι, φαίνεται να ζουν στο δικό τους, εικονικό κόσμο
. Αλλιώς πως κανείς να εξηγήσει λογικά να αποφασίσουν να σπαταλήσουν 127.000 ευρώ, υπογράφοντας με κάποια τμήματα του Πολυτεχνείου προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος για τη λίμνη και τον ποταμό Λάδωνα. Είναι αδιανόητο. Σε εποχές που ο δήμος δυσκολεύεται να βάλει πετρέλαιο στα γκρέιτερ, να αλλάξει τις λάμπες φωτισμού, να καθαρίσει τους δρόμους, να απολυμάνει τα δίκτυα ύδρευσης, που η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίνεται στις ελάχιστες ανάγκες για την επιβίωση των κατοίκων στα χωριά, να μετατρέπουν το δήμο σε μεγάλο χορηγό και σπόνσορα σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα (ούτε καν μελέτη) από τα γνωστά που δεν  οδηγούν πουθενά και εν πάση περιπτώσει δεν  μπορεί να είναι αυτή η προτεραιότητα του δήμου Γορτυνίας. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες. Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε ως δημοτική παράταξη. Το ότι στην προγραμματική συμφωνία συμμετέχουν  τμήματα του Πολυτεχνείου, ούτε περισσότερο κύρος της προσδίδει και ούτε την καθιστά ανώδυνη για τα οικονομικά του δήμου.

Χωρίς περιστροφές. Καλώ το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή αυτής της σκανδαλώδους απόφασης. Το ίδιο ζητώ και από τους κύριους καθηγητές του Πολυτεχνείου και των τμημάτων που εμπλέκονται σε αυτό το άθλιο καλαμπούρι. Ζητώ να επανέλθει το θέμα για συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση της 27ης Ιουλίου και ανεξάρτητα από το τυπικό ή το νόμιμο της απόφασης οι ευθύνες για το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι μόνο πολιτικές και αυτοδιοικητικές, αλλά και αστικές με προσωπική αστική ευθύνη για το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που προκαλούν στο δήμο Γορτυνίας.

Για τη δημοτική παράταξη

ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο επικεφαλής

Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ