2012-03-18 15:05:38
Φωτογραφία για Ο Βενιζέλος έχει αντίπαλο. Τον Γιώργο…
Τρεις Παπανδρέου, ένας Σημίτης, δυο Βενιζέλοι… Αυτή θα είναι από σήμερα η αριθμητική ανάγνωση της ιστορικής ηγεσίας της Δημοκρατικής Παράταξης, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πιάνει το νήμα μιας διαδρομής που ξεκίνησε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και συνεχίστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Κάθε ηγέτης φυσικά άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία. Ανάλογα και με τις εξελίξεις τις οποίες κλήθηκε να διαχειριστεί, σε συγκεκριμένο διεθνές και εθνικό περιβάλλον. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει το πιο δύσκολο, καθώς στα χέρια του μπορεί να «τελειώσει» το ΠΑΣΟΚ.

Ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του. Και να τα βάλει με τα κακώς κείμενα του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία έχουν συμμετοχή οι περισσότεροι από τους κορυφαίους που έσπευσαν προθύμως να τον στηρίξουν, και να τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη.


Κυρίως όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πρέπει να τα βάλει με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αποτελεί άλλωστε φυσικό νόμο της πολιτικής ιστορίας, ότι για να ξεκινήσεις με το δεξί τη δική σου θητεία, θα πρέπει να… πατήσεις πάνω στη θητεία του προκατόχου σου. Και να την αποδομήσεις.

Κάπως έτσι διαμορφώνονται πλέον οι ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ. Με τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι παρών, έστω και χωρίς να συμμετέχει. Ακόμη και σήμερα, που στήνονται κάλπες… για έναν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αντίπαλο τον προκάτοχό του. Όλοι θα σπεύσουν να συγκρίνουν τη συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής, με το 1 εκατομμύριο πολιτών που ψήφισε το 2004 τον Γιώργο Παπανδρέου. Τότε που το ΠΑΣΟΚ παραδόθηκε στα χέρια του γιου του ιδρυτή του… πακεταρισμένο από τον Κώστα Σημίτη.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ