2012-08-31 21:32:03
Φωτογραφία για Μέρες Μαρί έζησε η Κύπρος – Στο σκοτάδι βρέθηκε η χώρα από βλάβη στη Μονή
Μέρες Μαρί έζησε σήμερα τα ξημερώματα η Κύπρος μετά από έκρηξη που σημειώθηκε... στη μία τα ξημερώματα στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Μονής. 

Μετά την έκρηξη σημειώθηκε Παγκύπρια διακοπή ρεύματος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας στο διακόπτη δημιουργήθηκε μικρή εστία φωτιάς που κατασβήστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς να προκληθεί ζημιά ή βλάβη οπουδήποτε αλλού. Στη Μονή μετέβησαν τεχνικοί της ΑΗΚ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους μέχρι το πρωί επρόκειτο να αποκατασταθεί σε όλη την Κύπρο η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπό διερεύνηση

Τα αίτια της βλάβης σε ένα μηχανισμό στον υποσταθμό της Μονής που προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε ολόκληρη την Κύπρο χθες βράδυ είναι ακόμη υπό διερεύνηση, δήλωσε ο Διευθυντής του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρίστος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί σχεδόν ανά το παγκύπριο. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, παρατηρούνται τοπικές βλάβες στο σύστημα διανομής μέσης και χαμηλής τάσης ως συνεπακόλουθο πιθανότατα της βλάβης στον υποσταθμό της Μονής, τις οποίες και χειρίζονται τεχνικοί της ΑΗΚ.


Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η βλάβη σημειώθηκε στις 12 και 50 μετά τα μεσάνυχτα και η παροχή αποκαταστάθηκε περίπου μία ώρα αργότερα , πλην ενός υποσταθμού, όπου η αποκατάσταση έγινε γύρω στις 3 και 30 τα ξημερώματα.Εξήγησε ότι από την πρώτη στιγμή λειτούργησαν όλα τα συστήματα αυτοματισμού του κέντρου ελέγχου και αποκαταστάθηκε η παροχή αυτόματα σε όλους τους καταναλωτές.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ