2012-09-01 23:19:57
Φωτογραφία για Κατά... Μαρκόβσκι!
Πνίγηκε στα Πηγάδια η ΑΕΚ, η οποία γνώρισε και δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα χάνοντας 1-0 από την Ξάνθη χάρη στο γκολ του Μάρκο Μαρκόβσκι. Με 10 από το 70' έπαιζαν οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι ήταν κακοί, ενώ και τα τρία "Κ" δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο...

Μπορεί στην πρεμιέρα όλοι να παραδέχτηκαν ότι η ΑΕΚ έχασε άδικα, τη 2η αγωνιστική όμως άξιζε πέρα για πέρα να χάσει βαθμούς. Η Ένωση ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 με το γκολ του Μαρκόβσκι, ένα σκορ το οποίο διατήρησε στο... χαλαρό μέχρι το τέλος, αφού οι "κιτρινόμαυροι" αφενός δεν ήταν απειλητικοί, αφετέρου έπαιζαν με 10 από το 70' λόγω της αποβολής του Κουρέλλα. Σημειωτέον ότι στο ματς έπαιξαν και οι τρεις πρόσφατες μεταγραφές της ΑΕΚ (Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης), ωστόσο δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα, δειχνοντας πως χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.

4-3-3 και... δύο “Κ”


Mε τους Κατσικοκέρη και Κορδέρο παρέταξε ο Βαγγέλης Βλάχος την 11άδα της ΑΕΚ στην Ξάνθη. Ο προπονητής της Ένωσης τοποθέτησε τον Κωνσταντόπουλο τερματοφύλακα και στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Αρκούδα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή, Κοντοέ. Στα χαφ, οι Γιάγκο ανέλαβε ρόλο ανασταλτικό έχοντας αριστερά του τον Κουρέλλα και δεξιά του τον Κορδέρο. Στις πτέρυγες ο Λαγός έπαιξε αριστερά, ο Φούντας δεξιά και φουνταριστός ο Κατσικοκέρης, συμπληρώνοντας το 4-3-3 του Βαγγέλη Βλάχου.

Kενό ο Μαρκόβσκι, δοκάρι ο Λαγός!

Το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία της Ξάνθης. Και μάλιστα πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στον αγώνα. Ο Μαρκόβσκι βρήκε κενό στην άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο, αλλά το σουτ του ήταν τραγικά αδύναμο με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί από τον τερματοφύλακα της Ένωσης.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας. Αν και προσπάθησαν να βρούνε διαδρόμους προς την εστία του Βιβιανί, δεν κατάφεραν να αναπτυχθούν σωστά και να φτάσουν με αξιώσεις στο τέρμα της Ξάνθης. Βλέπετε, καλός και μάχιμος ο Κορδέρο, αλλά έδειξε πως πρέπει να εγκλιματιστεί στο παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων” . Πάντως η ΑΕΚ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ στο 12' αλλά η θεά Τύχη είχε διαφορετική άποψη... Ο Λαγός εκτέλεσε άψογα φάουλ η μπάλα πέρασε το τείχος προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και απομακρύνθηκε Το ματς από εκείνο το σημείο έπεσε αρκετά σε ρυθμό. Με εξαίρεση την απόκρουση του Κωνσταντόπουλου σε σουτ του Μαρκόβσκι στο 24', δεν έγινε καμία άλλη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε όπως άρχισε δηλαδή με το σκορ 'καρφωμένο' στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο. Κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί σχετικά γρήγορα στο σκορ, εκμεταλλευόμενη ένα λάθος του Μπουγαΐδη στο 59'. Ο Ονουάτσι τσίμπησε αμέσως την μπάλα έβγαλε στον Μαρκόβσκι, ο οποίος αυτή τη φορά ήταν εύστοχος και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Και αν η ΑΕΚ έτρεφε κάποιες ελπίδες να ισοφαρίσει, αυτές εξανεμίστηκαν στο 70'! Ο λόγος; Η Ένωση έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κουρέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όπως καταλαβαίνετε, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με 11, θα τα κατάφερναν με παίκτη λιγότερο;

Η Ξάνθη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος μέχρι το τέλος του παιχνιδιού άγγιξε 2 φορές κοντά σε ένα δεύτερο γκολ αλλά ο Κωνσταντόπουλος απέτρεψε το 2-0/ Οι ακρίτες πάντως κατάφεραν να διατηρήσουν το 1-0 και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

www.sportdog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ