2012-09-02 01:49:34
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει την Ελλάδα
Βέβαιος ότι η χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας που θεωρεί ότι η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί στη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι οι αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας θα εξαντληθούν σύντομα και δηλώνει μετά βεβαιότητας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "θα κυβερνήσει την Ελλάδα ως κορμός της δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς".

"Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς θα κυβερνήσει τον τόπο για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε άλλη του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, όπως αναφέρει το Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα προκαλέσουν κοινωνικό και εργασιακό κραχ, ενώ προεξοφλεί ότι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία και προβλέπει ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ζητήσει νέο κούρεμα του χρέους από τους δανειστές.


Προειδοποιεί μάλιστα ότι "μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι υποψήφια να σύρει πρώτη τον χορό της κατάρρευσης του ευρώ. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμοι μήνες για το μέλλον της Ευρώπης και η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική τα επόμενα χρόνια", τονίζει.

Κρίνει, ακόμη, ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου χάθηκε "μεγάλη ευκαιρία" επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων, παρατηρώντας ότι η ελληνική πλευρά έπρεπε τουλάχιστον να διεκδικήσει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες να μην εγγραφούν στο δημόσιο χρέος.

Ισχυρίζεται ακόμα ότι αμέσως μετά την πρώτη διαπραγματευτική εντολή που πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης στις 17 Ιουνίου, στη μεταξύ τους συνάντηση και σε ερώτησή του ιδίου για τη δημιουργία διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι "δεν είναι κρίσιμη αυτή η Σύνοδος Κορυφής, θα φτιάξουμε αργότερα τη διαπραγματευτική ομάδα".

Όσον αφορά την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας παρατηρεί πως "αν είναι να έρθουμε εξουσία και να οδηγήσουμε τη χώρα στην καταστροφή καλύτερα να μην έρθουμε".

Προειδοποιεί δε, ότι βάσει των σχεδίων της Άγκελα Μέρκελ και της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης στόχος είναι να δημιουργηθεί μία "Γερμανώπη" υπό την ηγεμονία του μονεταρισμού, που κουμάντο δεν θα κάνουν οι λαοί αλλά η Γερμανία.

Αναφερόμενος στην επιλογή του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, να μην τον συναντήσει στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για θεσμικό ατόπημα. "Η Ευρώπη πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία· είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν έχουν υποχρέωση να μας ακούν", αναφέρει.

Για την υπόθεση του φορο - αντάρτικου της Ύδρας και την αντίδραση του βουλευτή του Θοδωρή Δρίτσα, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η υπόθεση μεγαλοποιήθηκε και ότι ο κ. Δρίτσας δεν υπερασπίστηκε τη φοροδιαφυγή, αλλά κατήγγειλε "το σόου της επόμενης ημέρας".
news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ