2012-09-02 01:37:03
Φωτογραφία για Ισπανία: Κατεπείγουσες προσπάθειες διάσωσης των τραπεζών
Η κυβέρνηση της Ισπανίας καταβάλει κατεπείγουσες προσπάθειες για να ενισχύσει την Bankia, την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 4,45 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο.

Η ζημία αυτή είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ανέφερε ότι η έκτακτη χρηματοδότηση της τράπεζας θα γίνει προσπάθεια να γίνει από ένα ταμείο ρευστότητας που είχε δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ζητήσει προκαταβολικά ένα ποσό από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση είχε κρατικοποιήσει την Μπάνκια τον Μάιο. Σύμφωνα με δεδομένα που ανακοίνωσε η Μπάνκια, την εθνικοποίηση ακολούθησαν μαζικές αναλήψεις ύψους περίπου 6,4 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα χθες η κυβέρνηση του Ραχόι είχε ανακοινώσει πως θα δημιουργήσει μια «κακή τράπεζα» στην οποία θα μεταφερθούν όλοι οι προβληματικοί πόροι του χρηματοοικονομικού τομέα ώστε να συγκεντρωθούν σε ένα ίδρυμα και οι υπόλοιπες τράπεζες απαλλαγμένες από τις επισφάλειες να μπορέσουν να παράσχουν ρευστότητα στην αγορά, όπως ελπίζει η Μαδρίτη.

Η τράπεζα αυτή σχεδιάζεται να αρχίσει να λειτουργεί το Νοέμβριο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ