2012-09-02 09:33:07
Φωτογραφία για «Στόχος η παγκόσμια ειρήνη» το μήνυμα του Κινήματος των Αδέσμευτων
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής του Κινήματος των Αδέσμευτων, όπου -μεταξύ άλλων- στηρίχθηκε το δικαίωμα του Ιράν για ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η σύνοδος κορυφής του Κινήματος των Αδέσμευτων ολοκληρώθηκε αργά την Παρασκευή με τον Ιρανό πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, να κάνει μια δέσμευση στην παγκόσμια ειρήνη.

«Το σημαντικό πολιτικό μήνυμα από το Κίνημα των Αδέσμευτων προς την διεθνή κοινότητα είναι το μήνυμα της φιλίας και της ειρήνης και της ετοιμότητάς του να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις», είπε ο Αχμαντινετζάντ στην διάρκεια της ομιλίας του με την οποία έκλεισε η σύνοδος, στην οποία ανέλαβε ο ίδιος την προεδρία του κινήματος.

Η σύνοδος ενέκρινε το τελικό κείμενο της ανακοίνωσης, που καλεί σε υποστήριξη προς την Παλαιστίνη, αξιώνει την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κρατούμενων, καλεί σε συνέχιση της μάχης κατά των διακρίσεων, την απόρριψη κάθε μονομερούς επιβολής κυρώσεων και στην ανάδειξη της Βενεζουέλας ως της επόμενης χώρας που θα αναλάβει την προεδρία των Αδέσμευτων το 2015.

Τα κράτη-μέλη του Κινήματος των Αδέσμευτων εξέφρασαν ακόμα την υποστήριξή τους στο δικαίωμα του Ιράν να διαθέτει ένα ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Όλα τα μέλη του Κινήματος των Αδέσμευτων συμφώνησαν στην ανάγκη για μια νέα παγκόσμια διαχείριση στην βάση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της φιλίας και με τελικό στόχο να επιτευχθεί σταθερή παγκόσμια ειρήνη», είπε ο Αχμαντινετζάντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ