2012-09-02 20:37:49
Φωτογραφία για Φαν Πέρσι με... 1.000!
Ο Φαν Πέρσι έχασε πέναλτι, έκανε χατ τρικ και νίκησε μόνος του τη Σαουθάμπτον (3-2), χαρίζοντας το πιο όμορφο δώρο στον «παππού» που τα χίλιασε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ....

Ηταν από αυτά τα παιχνίδια που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι μόνο σε αυτό το πρωτάθλημα μπορούν να γίνουν τέτοιες ανατροπές. Μέχρι το 87' η Γιουνάιτεντ ήταν πίσω στο σκορ (2-1) και έτσι όπως κυλούσε το ματς, τα πάντα συνηγορούσαν ότι θα έφευγε από το «Σεν Μέρις» με το κεφάλι σκυμμένο. Το χειρότερο θα ήταν για τον Αλεξ Φέργκιουσον που περίμενε πως και πως ένα καλό δωράκι για την χιλιάρα του. Τόσες παρουσίες στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε στον πάγκο της αγαπημένης του Μάντσεστερ, όπου πρωτοκάθισε το 1986.

Και ξαφνικά εμφανίστηκε αυτό το παλικάρι που φαίνεται ότι θα γίνει το πρωτοπαλίκαρο του. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με την ψυχολογία στα ναδίρ μετά το χαμένο πέναλτι του στο 69' (ο Ντέιβις απέκρουσε την κακή εκτέλεση του) βρήκε τα... ωά να βάλει δύο γκολ στο φινάλε και να κλέψει τη νίκη, φέρνοντας τη στο δικό του στρατόπεδο. Στο 88' η κεφαλιά του Ρίο Φέντιναντ σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ολλανδός ισοφάρισε. Και εκεί που οι Κόκκινοι Διάβολοι σκέφτονταν ότι καλός ήταν και ο βαθμός, εκείνος ξαναχτύπησε και με κεφαλιά τους χάρισε το δεύτερο «τρίποντο» που επίσης ήρθε με ανατροπή.


Ο παππούς έφυγε μασώντας χαρούμενα την τσίχλα του, αλλά οι Αγιοι της Σαουθάμπτον σίγουρα άξιζαν κάτι για την υπερπροσπάθεια τους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλοί και έκαναν τους φημισμένους αντιπάλους τους να φαίνονται λίγοι σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης. Ειδικά μέχρι το 60' ήταν σίγουρα καλύτεροι. Στο 15' προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Λάμπερτ και το έκαναν εκ νέου επίσης με κεφαλιά του Σνέιντερλιν στο 56'. Ενδιάμεσα, ο Φαν Πέρσι (23') είχε ανοίξει τον λογαριασμό του στο ματς με ωραίο κατέβασμα και διαγώνιο πλασέ.

Το φινάλε βρήκε τον Ολλανδό killer να έχει και αυτός όπως και ο προπονητής του ξεχωριστούς λόγους να το γιορτάσει. Ο Φαν Πέρσι που έχει ήδη τέσσερα τεμάχια με τη νέα φανέλα του, έφτασε τα 100 στην Πρέμιερλιγκ και συνεχίζει. Οσο για τον προπονητή του, πέραν της ικανοποίησης για την 599 νίκη του (έχει και 233 ισοπαλίες και 168 ήττες), θα πρέπει να προβληματιστεί για την πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του που βγάζει το λάδι στον προπονητή και τους οπαδούς της Μάν. Γιουνάιτεντ: Λίντεγκααρντ, Ράφαελ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Κάρικ, Κλέβερλι (61' Σκόουλς), Βαλένσια, Καγκάβα (61' Νάνι), Γουέλμπεκ (71΄Ερνάντες), Φαν Πέρσι.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ