2012-09-03 08:30:03
Φωτογραφία για «Πράσινη τρύπα» 23,5 εκ. ευρώ
Μεγάλες προσπάθειες κάνει ο Αλαφούζος να συγκεντρωθεί το ποσό που απομένει για την ΑΜΚ των 6 εκ. ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες εκκρεμότητες του συλλόγου φτάνουν πλέον τα 23,5 εκ. ευρώ!

Την περασμένη Παρασκευή η κεφαλαιαγορά ανακοίνωσε ότι άναψε το πράσινο φως για την ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ύψους 6 εκ. ευρώ. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ είναι τέτοια που θεωρείται δεδομένο ότι στο προσεχές διάστημα θα γίνει νέα (ή νέες) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Από το ενημερωτικό δελτίο της ΠΑΕ προκύπτει ότι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΠΑΕ φτάνουν τα 23,5 εκ. ευρώ, και επομένως τίθεται σοβαρό θέμα βιωσιμότητας της ΠΑΕ. Μέσα σε όλα τα άλλα, ο Παναθηναϊκός έχει και δικαστικές εκκρεμότητες, με κορυφαίες την προσφυγή του Έκι Γκονζάλες στη FIFA για αναίτια λύση συμβολαίου ζητώντας 1,369 εκ. ευρώ και της Παλμέιρας που ζητάει για τον Ντέιβιντ 40 εκ. δολάρια! Ωστόσο, το νομικό επιτελείο τονίζει ότι θα επιδικαστεί ένα ποσό της τάξης του ενός εκ. ευρώ. Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Παναθηναϊκός έχει προεισπράξει την βασική χορηγία της σεζόν 2012-2013, ύψους 1 εκ. ευρώ.


Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 38% του ποσού των 6 εκ. ευρώ (Παναθηναϊκή Συμαχία, Πολέμης, Βγενόπουλος και μικρομέτοχοι) για την ΑΜΚ. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής η Συμμαχία είχε συγκεντρώσει 7.876 μέλη και 2.162.410 ευρώ. Έτσι λοιπόν, ο Αλαφούζος θα κάνει τελικές επαφές με επιφανείς επιχειρηματίες για να βάλουν χρήματα και να μπορέσει να συγκεντρώσει τα περίπου 3 εκ. ευρώ που αναλογούν στην Συμμαχία για την ΑΜΚ, αλλά και αν το καταφέρει να μπουν και περισσότερα χρήματα στο «πράσινο» ταμείο.

Όσο για τους υπόλοιπους μετόχους, ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ο Νικόλας Πατέρας έχουν ενημερώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν, και έτσι θα πέσει το ποσοστό τους, ενώ ο Βγενόπουλος που έχει ήδη βάλει 175.459 δεν έχει γνωστοποιήσει τι θα κάνει, όμως οι κύκλοι του τονίζουν ότι θα δεχθεί να βάλει τα χρήματα που αναλογούν στο ποσοστό του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική «ανάσα» θα αποτελέσουν τα 2,1 εκ. ευρώ από την UEFA, τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Να αντιδράσει με νίκη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Να αντιδράσει με νίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ