2012-09-03 10:56:41
Φωτογραφία για Ανάπτυξη των νησιών με βιώσιμη οικονομία
Η βιώσιμη θαλάσσια οικονομία στις νησιωτικές περιοχές είναι το θέμα του συνεδρίου Thalatta 2012 που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη. Στον τομέα του τουρισμού, την οικονομική ραχοκοκαλιά των περιοχών αυτών, υπολογίζεται πως εργάζονται -σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης- 2,36 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ το 51% των κλινών των ξενοδοχείων της Ευρώπης είναι συγκεντρωμένο εκεί. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή που αναμένεται να επιφέρει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, η υπεραλίευση, η υποβάθμιση των παράκτιων περιοχών και η συνεχώς αυξανόμενη θαλάσσια κυκλοφορία ασκούν έντονη πίεση στο θαλάσσιο περιβάλλον. Η ανάγκη ολοκληρωμένης αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων, μέσω της βιώσιμης θαλάσσιας στρατηγικής για τις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές, είναι πλέον επιτακτική.

Φόρουμ

Το συνέδριο Thalatta 2012 φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως φόρουμ για την παρουσίαση και την εποικοδομητική συζήτηση των εξελίξεων της τεχνολογίας, των πετυχημένων παραδειγμάτων και της τεχνογνωσίας, καθώς και άλλων ζητημάτων σχετικών με την ανάπτυξη βιώσιμων θαλάσσιων οικονομιών στις νησιωτικές περιοχές
. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο χωρίζεται στις ενότητες υποδομές και συγκοινωνία, θαλάσσιος τουρισμός, θαλάσσιο/παράκτιο περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και αλιεία, θα μιλήσουν -μεταξύ άλλων- η Ευρωπαία επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι μη Κυβερνητικών περιβαλλοντικών οργανώσεων και ειδικοί εμπειρογνώμονες. Για την επιλογή των εργασιών (poster) που θα περιληφθούν στο πρόγραμμα του συνεδρίου, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σύντομη περίληψη της παρουσίασης, στα ελληνικά ή στα αγγλικά, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Το συνέδριο που διοργανώνεται από την «Ηλιότοπος Συνέδρια», τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Θήρας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ