2012-09-03 11:12:03
Φωτογραφία για Εκτός στόχου το έλλειμμα της Πορτογαλίας λόγω ύφεσης
Εκτός στόχου το έλλειμμα της Πορτογαλίας το α' εξάμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ομάδας ειδικών, κυρίως λόγω της μείωσης των φορολογικών εσόδων. Το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 3% φέτος, ενώ η ανεργία έχει πλέον φτάσει σε ύψος-ρεκόρ, στο 15%. Στην εκτίμηση ότι το πορτογαλικό έλλειμμα θα κυμανθεί μεταξύ 6,7% και 7,1% του ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο, δηλαδή πολύ υψηλότερα από το στόχο του 4,5% που έχει τεθεί από τους διεθνείς πιστωτές, κατέληξε η ομάδα ειδικών που έχει συσταθεί από την επιτροπή Οικονομικών της βουλής.

«Εάν αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ληφθεί δεν θα αρκέσουν για την επίτευξη του στόχου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα» στο 4,5% στα τέλη της χρονιάς, αναφέρει σχετική έκθεση. Η πτώση των φορολογικών εσόδων είναι η κύρια αιτία της απόκλισης.

Την Πέμπτη δημοσιεύθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπήρξε υποχώρηση των εισπράξεων φόρων κατά 3,5% τους πρώτους επτά μήνες της χρονιάς, κυρίως λόγω της μεγάλης μείωσης της κατανάλωσης.

Η Τρόικα βρίσκεται από την Τρίτη στην Πορτογαλία και πραγματοποιεί την πέμπτη κατά σειρά επιθεώρηση της πορείας του προγράμματος λιτότητας που συνοδεύει το δάνειο των 78 δισ. ευρώ, το οποίο έλαβε η χώρα το Μάιο του 2011.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ