2012-09-03 11:48:15
Φωτογραφία για Δεκάδες λαθρομετανάστες έφτασαν με κολύμπι στην Ισπανία..
Εξήντα οκτώ λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έφτασαν κολυμπώντας σε ισπανική βραχονησίδα, τριάντα μέτρα από τις ακτές του Μαρόκου στη Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες των ισπανικών μέσων ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, 29 μετανάστες από τους οποίους οι τρεις παιδιά και οι τρεις έγκυες, είχαν φτάσει με σκάφος στο ακατοίκητο μικρό νησί Ισλα ντε Τιέρα, που ανήκει στο Αρχιπέλαγος Αλουθέμας κοντά στον ισπανικό θύλακο Μελίγια. Τα παιδιά και οι έγκυες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα του ισπανικού στρατού στη Μελίγια.

Ισπανοί αξιωματούχοι διαπραγματεύονται για το θέμα των λαθρομεταναστών αυτών με μαροκινούς ομολόγους τους, γράφει σήμερα η ιστοσελίδα της εφημερίδας El Mundo.

Οι ισπανικές αρχές ελπίζουν ότι οι λαθρομετανάστες θα επιστρέψουν στο Μαρόκο όταν δουν ότι δεν θα μεταφερθούν στην Ισπανία, επισημαίνει η εφημερίδα.

Είναι η πρώτη φορά που λαθρομετανάστες προσπαθούν να φτάσουν σε ισπανικό έδαφος με αυτόν τον τρόπο και η Μαδρίτη ανησυχεί ότι όλο και περισσότεροι θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο.


«Η κατάσταση είναι πολύ ευαίσθητη. Όλοι - η Ισπανία, το Μαρόκο και η Ευρωπαϊκή Ένωση - θα πρέπει να αντιδράσουν με υπευθυνότητα. Τα εδάφη αυτά είναι πολύ μικρά, πολύ κοντά στις ακτές μιας άλλης χώρας και δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως σημείο πρόσβασης στη Μελίγια ή στην Ευρώπη και να πέσουν θύματα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων», τόνισε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στη Μελίγια Αμπντελμαλίκ Ελ Μπαρκάνι.

Η λαθρομετανάστευση έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, όμως πολλοί είναι εκείνοι που μέσω του Μαρόκου προσπαθούν να φτάσουν στις ισπανικές ακτές ή στο αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Οι αρχές φοβούνται πως στην προσπάθειά τους αυτή κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα ή δίψα, αλλά και να πνιγούν.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ