2012-03-18 18:33:02
Φωτογραφία για Εκτελέστηκαν στη Λευκορωσία δύο 25χρονοι βομβιστές!
Οι αρχές της Λευκορωσίας εκτέλεσαν το Σάββατο τους δύο ενόχους της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό το 2011, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BeITA.

Παρά τις διαμαρτυρίες από ευρωπαϊκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις εκκλήσεις να υπάρξει επανεκδίκαση της υπόθεσης, το Μινσκ δεν έκανε πίσω.

Η Λευκορωσία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία συνεχίζει να επιβάλλεται η θανατική ποινή. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν καλέσει την κυβέρνησή της να μην προχωρήσει στην θανάτωση των δύο καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών 25χρονων εργατών σε εργοστάσιο, του Βλάντισλαβ Κόβαλεφ και του Ντμίτρι Κονόβαλοφ.

Οι δύο δράστες είχαν καταδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο για την επίθεση στο σταθμό «Οκτώβριος» του μετρό στο κέντρο του Μινσκ σε ώρα μεγάλης κίνησης, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό 200 άλλων.


Οι σχέσεις Λευκορωσίας-ΕΕ είναι ιδιαίτερα τεταμένες και μόλις πρόσφατα ο Γερμνανός ΥΠΕΞ αποκάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Λουκασένκο "δικτάτορα" για να εισπράξει την απάντηση "Καλύτερα δικτάτορας, παρά αδελφή"!

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας είναι γνωστός ομοφυλόφιλος και μάλιστα έχει παντρευτεί τον σύντροφό του.

Πάντως όλα δείχνουν ότι η Λευκορωσία είναι θέμα χρόνου να ομοσπονδοποιηθεί με την Ρωσία του Β.Πούτιν και έτσι η Ρωσία να αποκτήσει και πάλι επαφή με την Πολωνία και γενικά την Α.Ευρώπη, την οποία τώρα έχει απωλέσει λόγω της απώλειας Ουκρανίας και Λευκορωσίας από τον εθνικό κορμό της Σοβιετικής Ένωσης.
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένταση στο σταθμό Ειρήνη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένταση στο σταθμό Ειρήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ