2012-09-03 13:42:04
Φωτογραφία για Εξετάζονται αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων
Αντιμέτωποι με ριζικές αλλαγές στο ωράριο εργασίας τους αναμένεται να βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το e-mai που απέστειλε η τρόικα την περασμένη Παρασκευή στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με τις προτάσεις της για τα εργασιακά.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», εκτός από περικοπές, η τρόικα ζητά την επί της ουσίας κατάργηση του πενθήμερου με θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων όρων εργασίας.

Προτείνεται λοιπόν η ουσιαστική κατάργηση του ωραρίου έτσι όπως έχει θεσπιστεί ως τώρα και η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζόμενους πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου. Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα.

Παράλληλα, προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής - βραδινής βάρδιας.

Στο τραπέζι πέφτει πάλι και η επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ