2012-09-03 13:37:02
Φωτογραφία για FT: Οι Γερμανοί έχουν ξεγράψει την Ελλάδα
Μόλις το ένα τέταρτο των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή να λάβει περισσότερη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Αυτό είναι το συντριπτικό αποτέλεσμα δημοσκόπησης των Financial Times/Harris που απεικονίζει με τον πιο ωμό τρόπο το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.000 ενήλικες από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, γίνεται επίσης σαφής η έντονη διάσταση απόψεων μεταξύ πολιτών του Βορρά και του Νότου της Γηραιάς Ηπείρου, εκ των οποίων η πιο έντονη ήταν στο θέμα της Ελλάδας.

Μόλις το 26% των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα «θα αποπληρώσει τα χρέη της» ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία ανέρχεται στο 77% και στην Ισπανία στο 57%. Παρομοίως, σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να μεταρρυθμίσει επαρκώς την οικονομία της για να απελευθερωθεί από τη διεθνή στήριξη. Αντιθέτως, το 88% των Ιταλών και το 70% των Ισπανών δηλώνει για το ίδιο θέμα «συγκρατημένη αισιοδοξία»

Στη Γαλλία, η εικόνα είναι πιο μικτή. Μόλις το 32% θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης – συγκριτικά με το 54% των Γερμανών – ενώ 27% θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει. Οι Γάλλοι όμως, εμφανίζονται εξίσου διστακτικοί με τους Γερμανούς στην παροχή περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ