2012-09-03 16:27:04
Φωτογραφία για 2 χρόνια για το έργο ... 5 χρόνια η παράταση!
Πώς είναι δυνατόν η παράταση σε ένα έργο να υπερβαίνει κατά πολύ το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του αρχικού έργου; Στην ελληνική πραγματικότητα έχουμε δει αρκετές φορές το ίδιο "έργο" σε επανάληψη, μόνο που στην περίπτωση του λατομείου Γουρνών, αντικειμενικά κριτήρια θα ληφθούν υπόψιν προκειμένου να επικυρωθεί ή όχι η παράταση διάρκειας 5 ετών που είχε δοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την εξόρυξη αδρανών υλικών.

Το λατομείο της εταιρείας ΤΙΤΑΝ είχε λάβει άδεια λειτουργίας για 2 χρόνια, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων, οι οποίοι ωστόσο περίμεναν ... πώς και πώς τη λήξη της 2ετίας. Ωστόσο, επικαλούμενη την οικονοική κρίση, η εταιρεία ζήτησε παράταση, ισχυριζόμενη πως οι δουλειές ... δεν πήγαν καλά και πώς δεν πρόλαβαν στο διάστημα των δύο ετών να εξορύξουν τις αναμενόμενες ποσότητες υλικών.

Έτσι, με απόφαση του πρώην γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθ.Καρούντζου, οι εργασίες πήραν παράταση ... 5 ετών!


Σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευ.Κουκιαδάκης που είναι και υπεύθυνος για την τελική αδειοδότηση, επισκέφθηκε το σημείο συνοδευόμενους από υπηρεσιακούς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συζητήσει με τους εξοργισμένους κατοίκους αλλά και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΤΙΤΑΝ.

Ο κ.Κουκιαδάκης φαίνεται πως καταλήγει στη μέση λύση, καθώς σκοπεύει να δώσει μια παράταση μεν, διαφαίνεται δε πως δε θα είναι διάρκειας 5ετίας, αλλά μικρότερης, με βάση και τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις έρευνες που θα γίνουν. Πιο συγκεκριμένα ο κ.Κουκιαδάκης έχει ήδη δώσει εντολή στην τοπογραφική υπηρεσία να αποτυπώσει το χώρο και να προχωρήσει σε ογκομέτρηση των υλικών που υπάρχουν ακόμη, ώστε με βάση αυτά τα δεδομένα να δοθεί η αρμόζουσα παράταση.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ