2012-09-03 16:25:07
Φωτογραφία για Τα αγκάθια στη συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για τις καταθέσεις
Κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα φαίνεται ότι είναι ο δρόμος της χώρας μας προς τη συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στη σε τράπεζες της συγκεκριμένης χώρας. Αυτό επισημαίνουν έμπειροι παρατηρητές, με αφορμή τη συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τον Ελβετό ομόλογό του, που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

«Το άλφα και το ωμέγα για την πρακτική συνέχεια της όποιας συμφωνίας είναι ο φορολογικός συντελεστής της αναδρομικότητας», τονίζουν οι ίδιες πηγές στο 24h.gr, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι αν το ελληνικό Δημόσιο μπορεί επί της ουσίας να πάρει έσοδα από την Ελβετία.

«Αν συμφωνήσουν σε φορολογικό συντελεστή ανάλογο με αυτό της ελβετογερμανικής συμφωνίας, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί την επόμενη κιόλας μέρα», υποστηρίζουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα κριθεί αν τελικά θα ισχύσει η συμφωνία Βερολίνου – Βέρνης, αφού απομένει η κύρωσή της από το γερμανικό κοινοβούλιο, με το SPD να έχει ήδη εγείρει σοβαρές ενστάσεις.


Επιπλέον, ας μην παραλείπουμε το γεγονός ότι οι Ελβετοί κρατούν ως κόρη οφθαλμού το τραπεζικό απόρρητο. Αρκεί να θυμηθούμε τις σκληρές διαπραγματεύσεις τόσο με τους Αμερικανούς, όσο και με τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών δεν επιβεβαίωνε το περιεχόμενο της συνάντησης, δηλαδή τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά.
24h
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ