2012-09-03 16:33:03
Φωτογραφία για Η πρώτη τρανσέξουαλ δασκάλα
Στις 30 Ιουλίου, ο Χοσέ επέστρεψε στο δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε, ως Μελίσα. Έτσι έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ δασκάλα του Μπουένος Άιρες.

Εβδομάδες πριν είχε ενημερώσει σχετικά τη διεύθυνση του σχολείου: “Έχω την υποχρέωση να είναι συνεπής με τα βαθύτερα συναισθήματα μου που με οδηγούν να κάνω αυτό το βήμα στη ζωή μου, μια ζωή που δεν πρόκειται ποτέ να ζήσω στο έπακρο, αν δεν δείξω την ουσία της ύπαρξής μου. Και ύπαρξή μου είναι βαθιά θηλυκή”.

Τον περασμένο Μάιο η Γερουσία ψήφισε ένα νόμο σχετικά με την ταυτότητα του φύλου που επιτρέπει στα άτομα να προσαρμόσουν την ταυτότητά τους, έγγραφα και πιστοποιητικά γέννησης με βάση την επιλογή του φύλου τους.

Η Μελίσα είναι δασκάλα εδώ και 22 χρόνια. Έχει 12 διαφορετικές τάξεις σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης με μαθητές από την Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη τάξη.

Η οικογένεια της Μελίσα έχει αποδεχτεί τη νέα της ταυτότητα. Ο διευθυντής ενός από τα σχολεία στα οποία διδάσκει λέει ότι και η πλειοψηφία των μαθητών και των δασκάλων την έχει αποδεχτεί. Μόνο μια μητέρα αποφάσισε να αποσύρει το γιο της από το φροντιστήριο για νέους σκακιστές.
radar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ