2012-09-10 21:35:25
Φωτογραφία για Δεν τους βγαίνει ο Εθνικός διχασμός
Γράφει ο Tom Papatolis

Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα την έντεχνη προσπάθεια διχασμού των Ελλήνων.

Πληρωμένα portals, blogs και φυσικά τρόλς των κοινωνικών δικτύων έχουν πιάσει δουλειά με φρενήρεις ρυθμούς.

Όταν δεν μπορείς να εισβάλλεις σε μια χώρα ή να την καταλάβεις η μόνη λύση είναι η πρόκληση εμφυλίου. Η CIA το κάνει εδώ και δεκαετίες σε πάμπολλες χώρες.

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά.

Τον Ιούνιο του 2012 έγιναν εκλογές στη χώρα. Η ΧΑ πήρε το ποσοστό του 6,92% (452.990 ψήφους). Το ποσοστό δηλαδή επί του πληθυσμού (σύνολο) που ψήφισαν ΧΑ ήταν 4%. Αντίστοιχα η "ακροαριστερά" βλ. Ανταρσύα πήρε 0,33% (20.391 ψήφους). Το ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού είναι 0,18%.

Επιτρέψτε μου για το συλλογισμό μου να μην θεωρήσω τον Σύριζα ακροαριστερή οργάνωση. Ο Σύριζα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως συντεταγμένη ακροαριστερή οργάνωση λόγω των 11 συνιστωσών και φυσικά του Ευρωπαϊκού του προσανατολισμού. Επίσης δεν έχει δώσει δείγματα ακροαριστερής οργάνωσης, τουλάχιστον όπως τις γνωρίζουμε από άλλες χώρες.


Ξαφνικά λοιπόν (εδώ και κάποιες μέρες) το timeline μου στο twitter (3.000 άτομα) δείχνει διχασμένο και έντονα προβληματισμένο. Χρησιμοποιώ το "δείχνει".

Μεγάλο μέρος του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων δεν ασχολείται με τα επερχόμενα μέτρα των 11,5 δις (άλλοι σοβαροί αναλυτές τα τοποθετούν στα 18 ή 20δις). Ασχολείται με την ακροδεξιά και αντίστοιχα άλλοι με την ακροαριστερά.

Προτρέπουν και αυτούς που αποφεύγουν (διότι βλέπουν το παιχνίδι) να πάρουν θέση υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου πόλου.

Το 4% επί του πληθυσμού της ΧΑ (αφήστε τις επίσης μεθοδευμένες δημοσκοπήσεις) να θυμίσω εδώ ότι δεν είναι μέλη της ΧΑ. Οι εγγεγραμμένοι στο κόμμα είναι ακόμη μικρότερο ποσοστό. Από που μας προέκυψε λοιπόν το εθνικό θέμα της ακροδεξιάς? Πολλοί ψήφισαν από αντίδραση. Δεν είναι όλη η Ελλάδα ΧΑ! Για τον Ανταρσύα θεωρώ ότι το 0,18% του πληθυσμού αποτελεί ελάχιστο ποσοστό που δεν χρήζει ανάλυσης. Συντεταγμένη ακροαριστερά στην Ελλάδα δεν υφίσταται.

Διαβάζοντας τα κοινωνικά δίκτυα κάποιος μη γνώστης των πραγμάτων της χώρας θα θεωρήσει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δυο κόμματα: ακροδεξιά με 50% και ακροαριστερά με 50%. Δεν αληθεύει ούτε κατά διάνοια αυτό.

Χρησιμοποίησα πριν τον όρο "δείχνει". Από το timeline μου των 3.000 ανθρώπων όταν ξεκίνησε η φαγωμάρα τουίταραν λιγότερα από 100 άτομα. Οι υπόλοιποι απλά είτε παρακολουθούσαν, είτε άφησαν το smartphone στην άκρη. Ένα συντριπτικό ποσοστό δηλαδή δεν έπεσε στην παγίδα!

Είναι λογικό σε μια χώρα που ουσιαστικά είναι καζάνι που βράζει να εκφράζονται και ακραίες θέσεις. Κακώς κατά την άποψή μου. Επίσης τα "τάγματα εφόδου" είτε της ακροδεξιάς, είτε της ακροαριστεράς (ανακοίνωσαν κάτι σχετικό) κινούνται εκτός νόμου και Συντάγματος, οπότε χρειάζεται απλά η παρέμβαση εισαγγελέων και η εφαρμογή του κοινού ποινικού κώδικα.

Συνεχίζω να παρακολουθώ το ξεκάθαρα στημένο παιχνίδι πρόκλησης εμφυλίου στη χώρα μου.

Χαμογελώ όμως. Δείχνει να έχουν αποτύχει προς το παρόν!

Υ.Γ: Δείτε την ταινία που έχω βάλει ως εικόνα του άρθρου. Δείχνει πως "καθώς πρέπει" άνθρωποι μετατρέπονται σε ασύλληπτα κτήνη όταν εγκλωβιστούν σε κλειστό χώρο και τους λείπουν τα απαραίτητα.

papatolis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ