2012-09-13 03:10:03
Φωτογραφία για Καταδίκασε την επίθεση στη Βεγγάζη ο ΟΗΕ
Την επίθεση που σημειώθηκε τη Τρίτη στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης και είχε ως αποτέλεσμα να... σκοτωθούν τέσσερις Αμερικανοί πολίτες καταδίκασαν τα Ηνωμένα Έθνη με τον εντονότερο τρόπο.

Ο ΟΗΕ «απορρίπτει τη συκοφάντηση της θρησκείας, σε όλες τις μορφές της, όμως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για πράξεις βίας όπως αυτές που συνέβησαν στη Βεγγάζη», ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Λιβύης στον ΟΗΕ Ιμπραχίμ Νταμπάσι είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι οι λιβυκές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση και θα προσάγουν στη δικαιοσύνη όσους ευθύνονται για την επίθεση.

«Η επίθεση αυτή σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού ή των λιβυκών αρχών και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεράσπιση του ισλάμ. Η επίθεση προκαλεί ζημία στην εικόνα του ισλάμ», τόνισε ο Ιμπραχίμ Νταμπάσι.


Νωρίτερα ο πρεσβευτής της Γερμανίας στον ΟΗΕ Πέτερ Βίτιγκ είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας ελπίζει να δημοσιεύσει σύντομα ανακοίνωση με την οποία θα καταδικάζει το θάνατο των τεσσάρων Αμερικανών.

Σημειώνεται ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις υπάλληλοι της πρεσβείας σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το κτίριο του προξενείου στο οποίο είχαν επιτεθεί ένοπλοι άνδρες κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για μια ταινία που, όπως υποστηρίζουν, προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ