2022-04-18 00:20:15
Φωτογραφία για Ο Πάπας καταδίκασε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν κατονόμασε τον Πούτιν
Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε ευθέως στον πόλεμο στην Ουκρανία στην ομιλία του την Κυριακή του Πάσχα, σε αυτό που αποκάλεσε «Πάσχα του πολέμου», αλλά απέφυγε να κατονομάσει τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πο«Μπορούν οι ηγέτες των εθνών να ακούσουν αυτό το ανησυχητικό ερώτημα που έθεσαν οι επιστήμονες πριν από σχεδόν 70 χρόνια: «Θα βάλουμε ένα τέλος στην ανθρώπινη φυλή ή η ανθρωπότητα θα απαρνηθεί τον πόλεμο;» είπε, επικαλούμενος μια δήλωση του 1955 από επιστήμονες, ονομάστηκε Μανιφέστο Ράσελ-Αϊνστάιν.

Οι Ουκρανοί διαμαρτυρήθηκαν για την πομπή της Μεγάλης Παρασκευής υπό τον Πάπα, στην οποία μια Ουκρανή και μια Ρωσίδα έφεραν μαζί έναν σταυρό. Οι δύο γυναίκες, μια Ουκρανή νοσοκόμα και μια Ρωσίδα φοιτήτρια νοσηλευτικής, είναι φίλες και η ιδέα ήταν να τονιστεί η ανάγκη να ενωθούν οι άνθρωποι για να τερματιστεί η σύγκρουση. Ωστόσο, η χειρονομία καταδικάστηκε από τις θρησκευτικές αρχές στην Ουκρανία ως «ακατάλληλη και διφορούμενη».ύτιν.


Αντίθετα, αναφέρθηκε στον πόλεμο σε παθητικό χρόνο, λέγοντας: «Είθε να υπάρξει ειρήνη για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται από τη βία και την καταστροφή του σκληρού και παράλογου πολέμου στον οποίο παρασύρθηκε».

«Ας υπάρξει μια απόφαση για ειρήνη. Μακάρι να μπει ένα τέλος στην ακαμψία ενώ οι άνθρωποι υποφέρουν. Παρακαλώ, παρακαλώ, ας μην συνηθίσουμε στον πόλεμο», παρακάλεσε ο Φραγκίσκος κατά την ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, καθώς χιλιάδες άνθρωποι χειροκροτούσαν, μερικοί κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας. .

Ο Πάπας έχει επικριθεί επειδή απέφυγε να πει ευθέως ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και ότι δεν κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο για την επίθεση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για τα εκατομμύρια των προσφύγων που έφυγαν από την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου. Μίλησε για τους εσωτερικά εκτοπισμένους, τους ηλικιωμένους και, χωρίς να κατονομάσει ρητά τον δράστη, «τις ζωές κατέστρεψαν και οι πόλεις ισοπεδώθηκαν στο έδαφος .»

Ο Πάπας είχε προηγουμένως αποκαλέσει την εισβολή «ιεροσυλία» και την κατηγόρησε «κάποιους ισχυρούς, δυστυχώς εγκλωβισμένους σε αναχρονιστικές διεκδικήσεις εθνικιστικών συμφερόντων, [που] προκαλούν και υποδαυλίζουν συγκρούσεις, ενώ οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να οικοδομήσουν ένα μέλλον που είτε να μοιράζονται ή να μην είναι καθόλου.»

Την Κυριακή, ο Πάπας κάλεσε επίσης για ειρήνη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, καθώς και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Υεμένης, μιας χώρας την οποία περιέγραψε ως πάσχουσα «από μια σύγκρουση ξεχασμένη από όλους», και να «θεραπεύσει τις πληγές» του κακοποίηση ιθαγενών στον Καναδά.

Ωστόσο, τα φώτα της δημοσιότητας κατά την ομιλία της Κυριακής ήταν η κρίση στην Ουκρανία, με τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας να εκφράζει ανησυχίες για τον πυρηνικό πόλεμο.

«Μπορούν οι ηγέτες των εθνών να ακούσουν αυτό το ανησυχητικό ερώτημα που έθεσαν οι επιστήμονες πριν από σχεδόν 70 χρόνια: «Θα βάλουμε ένα τέλος στην ανθρώπινη φυλή ή η ανθρωπότητα θα απαρνηθεί τον πόλεμο;» είπε, επικαλούμενος μια δήλωση του 1955 από επιστήμονες, ονομάστηκε Μανιφέστο Ράσελ-Αϊνστάιν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Ουκρανοί διαμαρτυρήθηκαν για την πομπή της Μεγάλης Παρασκευής υπό τον Πάπα, στην οποία μια Ουκρανή και μια Ρωσίδα έφεραν μαζί έναν σταυρό. Οι δύο γυναίκες, μια Ουκρανή νοσοκόμα και μια Ρωσίδα φοιτήτρια νοσηλευτικής, είναι φίλες και η ιδέα ήταν να τονιστεί η ανάγκη να ενωθούν οι άνθρωποι για να τερματιστεί η σύγκρουση. Ωστόσο, η χειρονομία καταδικάστηκε από τις θρησκευτικές αρχές στην Ουκρανία ως «ακατάλληλη και διφορούμενη».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ