2012-09-13 07:14:02
Φωτογραφία για Η Βρετανία καταδικάζει την επίθεση στη Βεγγάζη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δηλώνει ότι «η Βρετανία καταδικάζει τη στυγνή και παράλογη επίθεση κατά του... αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη» αναφερόμενος στο θάνατο τεσσάρων Αμερικανών διπλωματών συμπεριλαμβανομένου του αμερικανού Πρέσβη στη Λιβύη Κρις Στίβενς ο οποίος, όπως αναφέρει, «υπήρξε στενός και ικανότατος συνεργάτης των Βρετανών διπλωματών στη Λιβύη».

«Έχουμε βεβαίως προσφερθεί να τους βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε από τη δική μας Πρεσβεία και με τη δική μας διπλωματική αποστολή στη Λιβύη», προσθέτει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Ο Χέιγκ επεσήμανε ως «εξαιρετικά σημαντική τη σαφήνεια με την οποία η κυβέρνηση της Λιβύης καταδίκασε αυτή την ενέργεια», για να συμπληρώσει ότι «βεβαίως αναμένουμε ότι θα προχωρήσει σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ότι θα φέρει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι θα εμποδίσει τέτοιου είδους επιθέσεις στο μέλλον και ότι θα διαφυλαχθεί η ασφάλεια όλων των διπλωματικών αποστολών».

Ακόμη, «υπενθύμισε» την ανάγκη «να εμπεδωθεί ο νόμος και η τάξη σε όλες τις περιοχές της Λιβύης ώστε οι Λίβυοι να μπορούν να ζήσουν ένα πιο ασφαλές, πιο ειρηνικό και καλύτερο μέλλον».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ