2012-09-13 12:03:02
Φωτογραφία για Δύο κολοσσοί συγχωνεύονται. EADS και ΒΑΕ το συζητάνε
Σε διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευσή τους βρίσκονται η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής EADS και η βρετανική BAE Systems, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους και μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο.

Η ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο εταιρειών θα δημιουργούσε έναν κολοσσό αντίστοιχο με την αμερικανική Boeing.

Στην ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα που ανέφεραν το ενδεχόμενο συγχώνευσης οι δύο εταιρείες σημειώνουν ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες και "με μια σειρά από κυβερνήσεις" δεδομένου ότι οι δραστηριότητές τους αφορούν και "ευαίσθητα" αμυντικά θέματα. Μεταξύ άλλων διευκρινίζουν ότι συζητούν "με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σαουδική Αραβία και την Αυστραλία".

Οι εταιρείες σκοπεύουν επίσης να δώσουν ορισμένες "χρυσές μετοχές" (μετοχές με αυξημένα δικαιωμάτα ψήφου) του νέου ομίλου στις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Η ενδεχόμενη συγχώνευσή τους θα εξαρτηθεί από τις συμφωνίες στις οποίες θα καταλήξουν ορισμέμενες κυβερνητικές υπηρεσίες και οι επιτροπές ανταγωνισμού, υπενθυμίζουν οι δύο εταιρείες που θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για να ανακοινώσουν την οριστική απόφασή τους, αν δηλαδή θα προχωρήσουν στο σχέδιό τους ή αν θα το εγκαταλείψουν.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ