2012-09-13 12:29:51
Φωτογραφία για Κοιτάει προς την έξοδο ο Παναγιωτόπουλος;
Tο χθεσινό άδειασμα από το υπουργείο Οικονομικών , το οποίο υποστήριξε ότι οι περικοπές που πρότεινε το ΥΕΘΑ δεν ήταν “πειστικές” έχει προκαλέσει μέγα ζήτημα και κάποιοι δεν αποκλείουν ,αν η κατάσταση με την τρόϊκα και το υπουργείο Οικονομικών δεν “εκτονωθεί”, εξελίξεις.

Ο Παναγιωτόπουλος, μέσω “κύκλων” απάντησε στους ισχυρισμούς του διευθυντή του Γιάννη Στουρνάρα και μέσω δημοσιευμάτων το συνέχισε υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτεί άλλες περικοπές ,γιατί θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Ο Π.Παναγιωτόπουλος που εμφανίζεται ως ένας από τους “γνήσιους εκπροσώπους της λαϊκής δεξιάς”, έχει εδώ και καιρό αφήσει να αιωρείται η αίσθηση ,ότι ακόμη και η παραίτηση είναι μέσα στις επιλογές του. Η φθορά που ήδη έχει υποστεί λόγω των επικείμενων νέων περικοπών στους στρατιωτικούς είναι μεγάλη. Από την άλλη μία παραίτηση για λόγους που έχουν να κάνουν με “την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία” , ενδεχομένως να θεωρείται κίνηση με πολιτικό κέρδος.


Βέβαια η αλήθεια είναι όπως πάντα κάπου στη μέση. Το ΥΕΘΑ έχει “ματώσει” από τις περικοπές αλλά αυτές ήταν πάντα προς τη λάθος κατεύθυνση και στόχευαν πάντα το προσωπικό των ΕΔ.

Ο Παναγιωτόπουλος γνώριζε τις άγριες διαθέσεις της τρόϊκας και άρα θα έπρεπε να είχε τολμήσει να πάει στις συναντήσεις και τις συσκέψεις με εξίσου “τολμηρή” πρόταση περικοπών. Και αυτή δεν ήταν άλλη από τη παρουσίαση μιας ριζικής και αστραπιαίας αναδιοργάνωσης που θα προέβλεπε μαζικό κλείσιμο στρατοπέδων και μονάδων. Επικράτησαν όμως πάλι οι οπαδοί της “παλαιάς σχολής” ,οι οποίοι έπεισαν την ηγεσία του ΥΕΘΑ ότι το κλείσιμο μονάδων κοστίζει.

Μόνο όταν οι πιέσεις έγιναν πραγματικά ασφυκτικές το κλείσιμο μονάδων ,άρχισε να ακούγεται στις προτάσεις του ΥΕΘΑ. Κι αυτές αφορούσαν 50 στρατόπεδα σ΄ όλη την Ελλάδα. Αντιθέτως πάντα πρώτες στη λίστα ήταν οι περικοπές στα εισοδήματα των στρατιωτικών.

Το θέμα βέβαια που απασχολεί τους στρατιωτικούς δεν είναι αν στα σχέδια του Π.Παναγιωτόπουλου περιλαμβάνεται μια έξοδος από τη κυβέρνηση. Αυτό που τους απασχολεί είναι αν υπάρχει κάποιος που ασχολείται ακόμη με το πως δεν θα “ματώσουν” οι ίδιοι κι άλλο από τα μέτρα . Και η απάντηση είναι δυστυχώς αρνητική.
(onalert.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ